Prăjitură de post cu mere, nucă și cacao

O versiune interesantă a negresei de post pe care o puteți încerca este această prăjitură de post cu mere, nucă și cacao.

Rețeta este propusă de „Bucătărie cu Delicii” și se prepară extrem de rapid.

Prajitura de post cu mere, nuca si cacao

Imagine cu titlu sugestiv: Prajitura de post cu mere, nuca si cacao

Prăjitura poate fi descrisă în câteva cuvinte: simplă, gustoasă și ieftină.

Deserturile de post nici trebuie să fie foarte complicate sau scumpe. Trebuie să fie modeste și potrivit de dulci, cât să poată servi unui eveniment sau unei ocazii speciale.

Ingredientele sunt atât de banale, încât cel mai probabil majoritatea le aveți deja în casă.

Puteți renunța la cacao dacă nu vă place ideea de a o include într-o prăjitură cu mere.

Prăjitură de post cu mere, nucă și cacao – rețetă

Ingrediente

  • 3 căni de mere rase
  • 250 ml de ulei
  • 250 g de zahăr
  • 250 g de miez de nucă
  • 300 g de făină
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 linguriță de amoniac
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • 1 linguriță de esență de rom

Mod de preparare

Puneți amoniacul într-un bolișor. Adăugați peste el sucul de lămâie și amestecați.

Curățați merele de coajă și dați-le prin răzătoarea cu găuri mari.

Măcinați miezul de nucă prin robot.

De acum înainte tot ce trebuie să faceți este să amestecați ingredientele.

Puneți merele răzuite într-un bol mare. Adăugați uleiul, zahărul, miezul de nucă, pudra de cacao, zahărul vanilat și amoniacul stins.

Amestecați bine, apoi incorporați făina treptat.

Ungeți o tavă cu ulei și tapetați-o cu hârtie de copt. Turnați compoziția în tavă și nivelați la suprafață.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius.

Lăsați-o să stea circa jumătate de oră.

Rețete similare

Prăjitură cu mere și scorțișoară, de post – o rețetă simplă, rapidă, foarte bună

Tort de post cu biscuiți și mere crude – trebuie să îl încerci!

Prăjitură de post cu mere și cacao

Faceți testul cu scobitoarea înainte de a o scoate din cuptor.

Trebuie să o lăsați să se răcească de tot înainte de a o tăia.

Iată cât de ușor se poate face o prăjitură de post gustoasă în casă! De ce să dați bani pe dulciuri din comerț, pline de grăsimi saturate, îndulcitori și multe E-uri dăunătoare?

Dacă ați încercat rețeta și v-a plăcut, lăsați-ne un comentariu.

Rețetă preluată din: Bucătărie cu Delicii, Prăjitură cu mere și nucă de post: https://www.youtube.com/watch?v=jVFTP7DFRJw&ab_channel=BucatariecuDelicii

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.