Prăjitura cu banane făcută în tigaie – rețeta cu 1 milion de vizualizări!
Această prăjitură cu banane făcută în tigaie a obținut un milion de vizualizări pe Youtube. Este rețeta unui bărbat care și-a numit canalul „Gătesc pentru soția mea”.
Rezultatul a surprins-o pe soție, care a spus că de acum înainte va face deserturi doar în tigaie, pe aragaz!
Dincolo de orice fel de exagerare, această prăjitură este foarte reușită, dat fiind că nu se coace în cuptor la fel ca prăjiturile clasice.
Pot încerca rețeta chiar și cei care au diferite intoleranțe alimentare. Am adăugat sugestii de înlocuire a unor ingrediente, la finalul articolului.
Cuprins
Prăjitura cu banane la tigaie – rețetă
Ingrediente pentru blat
• 1 ou
• 100 ml de lapte
• 50 ml de ulei
• 130 g de făină
• 20 g de cacao
• 50 g de zahăr (sau 70 g de eritritol)
• 1 pliculeț de praf de copt
Ingrediente pentru topping:
• 50 ml de unt
• 1 lingură de zahăr (sau 2 linguri de eritritol)
• 3 banane
Mod de preparare
Puneți untul la topit într-o tigaie înaltă sau crăticioară medie. Adăugați apoi zahărul sau eritritolul și amestecați. Lăsați zahărul la caramelizat.
Tăiați capetele la banane, apoi secționați-le în două pe lungime. Apoi înlăturați coaja. Așezați jumătățile de banane în tigaie, peste zahărul caramelizat, cu partea tăiată în jos. După 3-4 secunde, stingeți focul.
Pregătiți acum blatul. Puneți oul într-un bol. Adăugați zahărul și amestecați cu telul până rezultă o spumă albicioasă.
Adăugați uleiul și laptele și amestecați bine. Incorporați apoi ingredientele uscate: făina, praful de copt și pudra de cacao.
Amestecați ușor cu telul, până obțineți o compoziție fină și omogenă. Este puțin mai groasă decât cea de chec.
Turnați aluatul peste bananele din tigaie și distribuiți uniform cu o paletă. Acoperiți vasul cu capacul și coaceți prăjitura la foc minim timp de 20-30 de minute.
Este gata când blatul a devenit ferm la atingere. Verificați cu o scobitoare dacă s-a copt bine înăuntru.
Se așează o farfurie întins peste tigaie și se răstoarnă prăjitura cu grijă, astfel încât să vină cu bananele deasupra. Veți vedea ce aspect frumos și delicios are prăjitura cu acele banane caramelizate!
Prăjitura se taie după ce s-a răcorit. O puteți servi ca atare, sau alături de o ceașcă de cafea, ceai sau lapte. Este potrivită ca desert sau pentru micul-dejun.
Note și sugestii
Dacă aveți intoleranță la lactoză sau la gluten, există câteva opțiuni. Laptele de vacă poate fi înlocuit cu orice tip de lapte vegetal.
La capitolul făină, puteți folosi făină de năut, făină de hrișcă sau un amestec de făină fără gluten pentru tarte, precum aceasta.
După cum ați văzut, am pus deja un înlocuitor pentru zahăr în lista de ingrediente. Eritritolul are zero calorii și nu crește glicemia. Se comportă la fel ca zahărul și este potrivit pentru gătit.
De regulă, 1 lingură de zahăr echivalează cu 1 ¼ linguri de eritritol.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri cu banane, pe care vă recomand să le încercați:
Prăjitură la tigaie fără zahăr, făină, ulei
Tartă cu portocale la tigaie – fără zahăr, făină de grâu, lactate, ulei
Tartă rapidă cu ovăz și banane la tigaie – fără zahăr, făină, ulei
Prăjitură pufoasă la tigaie, din 2 mere și 2 ouă!
Vezi rețeta video aici:
Sursă rețetă: Gătesc pentru soția mea, Tort cu banane și cacao: https://www.youtube.com/watch?v=7FTy2PmH7Z8&ab_channel=CookingForMyWife