Chispuri sărate și dulci din semințe de in – simplu, natural și sănătos

În acest articol vă prezentăm o idee genială de chipsuri făcute în casă din semințe de in. Este o rețetă rusească pe care merită să o încercați cu proxima ocazie.

Chipsurile din semințe de in sunt naturale, sănătoase și hrănitoare. Rețeta este ridicol de simplă.

Chipsuri din seminte de in - sarate sau dulci

Imagine cu titlu sugestiv: Chipsuri din seminte de in – sarate sau dulci: Jenn Turner

Chispuri din semințe de in – rețetă sărată

Ingrediente

  • 200 g de semințe de in
  • 2 pahare de apă
  • 1 linguriță de sare
  • 2 căței de usturoi
  • condimente, după gust
  • semințe de susan pentru decor

Mod de preparare

Puneți semințele de in într-un bol. Adăugați apa și amestecați. Acoperiți vasul cu un capac și lăsați semințele la înmuiat peste noapte sau 1-2 ore. În acest interval, semințele vor mai absorbi din apă și se vor umfla. Vor deveni gelatinoase.

Turnați toată compoziția de semințe și apă într-un mini-robot sau mini-tocător. Mixați până când semințele se macină complet. Trebuie să obțineți o compoziție groasă, gelatinoasă.

Curățați usturoiul și adăugați-l în robot. Puneți sarea și condimentele preferate. Mixați din nou, cât să se macine bine usturoiul și ingredientele să se omogenizeze.

Întoarceți tava cuptorului și așterneți pe fund hârtie de copt. Turnați pasta de semințe de in pe ea și distribuiți-o cu un cuțit lat într-un strat subțire, cât mai uniform. Se întinde foarte ușor, deoarece este moale. Presărați deasupra semințe de susan. Din compoziția făcută vă vor ieși două tăvi.

Autoarea rețetei a copt blatul la 80 de grade timp de 2 ore. Foaia coaptă arată ca o scoarță. Este foarte bine uscată și subțire. Se taie cu un foarfece în pătrate sau în formele dorite.

Chispuri din semințe de in – rețetă dulce

Ingrediente

  • 200 g de semințe de in
  • 2 pahare de apă
  • 10 curmale fără sâmburi
  • 2 lingurițe de cacao
  • fulgi de ovăz, ssemințe de susan sau de mac pentru decor

Mod de preparare

Cu semințele de in se procedează la fel ca în prima rețetă, prezentată mai sus.

Înlăturați cojile și sâmburii de la curmale, dacă este cazul. Adăugați-le în robot peste semințele de in, împreună cu pudra de cacao. Dacă robotul nu merge bine, mai adăugați 2-3 linguri de apă.

Mixați totul foarte bine. Transferați compoziția pe hârtia de copt de pe tava întoarsă. Presărați deasupra semințe de susan, semințe de mac și fulgi de cocos. Dați-o la cuptor la 80 de grade pentru 2 ore. Se taie cu foarfecele în bucăți pătrate.

Chipsurile din semințe de in sunt crocante și delicioase. Pot fi mâncate ca atare, ca guste, sau pot fi servite cu diferite preparate, sărate sau dulci, în funcție de rețetă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu semințe de in:

Pâinici crocante din ovăz, semințe de in și apă (fără ulei și gluten)
Pâine din linte și semințe de in (fără făină, fără ulei)
Biscuiți pentru diabetici din semințe de in – doar 3 ingrediente!
Crackers cu semințe (biscuiți crocanți), fără făină – înlocuitor pentru pâine
Pâinici uscate în cuptor, din legume și semințe

Sursă articol: Леся Силява, ЧИПСЫ ФЛАКСЫ — БЕЗ ВРЕДА ДЛЯ ФИГУРЫ // ПОЛЕЗНЫЙ ПЕРЕКУС: https://www.youtube.com/watch?v=Asb1lPFa4ws&ab_channel=%D0%9B%D0%B5%D1%81%D1%8F%D0%A1%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.