Pâinici uscate în cuptor, din legume și semințe

Dacă vă plac biscuiții uscați (crackers) și obișnuiți să îi utilizați în loc de pâine, în mod sigur rețeta de mai jos vă va capta atenția.

Pe canalul „Dolce far verde” am găsit o rețetă de pâinici uscate, care pot fi coapte în cuptor sau uscate în deshidrator.

Painici uscate in cuptor, din legume si seminte

Painici uscate in cuptor, din legume si seminte: Ana Segota

Sunt subțiri și crocante, dar totodată sățioase.

Se prepară din cereale, semințe și legume. Sunt deosebit de hrănitoare și sănătoase.

Le puteți folosi pe post de pâine sau ca gustare.

Le puteți unge cu diverse creme tartinabile. Sau le puteți servi cu ciorbe sau alte mâncăruri gătite.

Aveți undă verde să încercați diverse combinații de legume, cereale și semințe.

Pâinici uscate în cuptor – rețetă

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 2 pumni de microplante, germeni de legume sau plante verzi (cimbru, spanac, busuioc etc)
  • 50 g de semințe de in
  • 50 g de semințe de susan
  • 50 g de semințe de cânepă decorticate
  • 100 g de fulgi de ovăz
  • 300 ml de apă
  • sare și condimente, după gust

Mod de preparare

Începeți prin a curăța morcovii de coajă. Dați-i prin răzătoarea cu găuri mici.

Morcovul este baza rețetei.

Mutați-i într-un bol încăpător.

Tocați plantele verzi și adăugați-le peste morcov.

Adăugați semințele de susan și semințele de cânepă.

Semințele de in trebuie măcinate prin râșnița electrică de cafea.

Turnați pudra obținută peste restul ingredientelor.

Procedați la fel și cu fulgii de ovăz.

Făina obținută se pune în bol.

Amestecați bine, până la omogenizare.

Puneți sare și condimente, după preferință (oregano, busuioc, piper).

Omogenizați și adăugați apa.

Aceasta se adaugă treptat, până rezultă o compoziție legată.

Amestecați cu mâinile. Este cel mai indicat.

Transferați aluatul obținut în tava cuptorului, în care ați pus hârtie de copt.

Stratul nu trebuie să fie nici prea gros, nici prea subțire.

Tăiați cu un cuțit aluatul în pătrate sau romburi înainte de a băga tava în cuptor.

Coaceți foaia la cea mai mică temperatură. Durează circa 40-50 de minute.

Depinde însă de cuptor. Lăsați foaia de aluat la copt până usucă complet și devine crocantă.

Citește și – Pâine fără coacere, din fulgi de ovăz, hrișcă și semințe – uscată pe calorifer (video)

Note și sugestii

Microplantele se găsesc de regulă în ghivece în marile magazine, precum Auchan sau Mega Image.

Dacă nu găsiți, le puteți înlocui cu germeni de legume sau chiar cu plante verzi, precum spanac, rucola, busuioc etc.

Dacă aveți un deshidrator, întindeți compoziția pe tavă într-un strat de ½ cm., în care ați pus o folie de silicon.

Deshidratați foaia de aluat 8-10 ore la o temperatură de 40 de grade Celsius.

Tăiați foaia uscată în pătrate.

Pâinicile făcute în cuptor sunt mai gustoase. Însă cele uscate în deshidrator sunt mai sănătoase, deoarece păstrează o cantitate mai mare de nutrienți.

Citește și – Pâine naturală, fără coacere, din semințe și legume – rețeta dnei Elena Niță Ibrian

Rețetă preluată din: Dolce far verde, Pâinici raw din semințe, morcov și mciroplante: https://www.youtube.com/watch?v=3lwkCEf8MuI&ab_channel=dolcefarverde

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.