Pizza pentru diabetici, cu blat din broccoli, fără făină (keto)

Pentru diabetici și adepții dietei keto, cea mai provocatoare parte a dietei sunt carbohidrații.

Cu siguranță aceștia își doresc să poată consuma pâine, pizza, paste și alte preparate din făină, dar care să nu le crească zahărul din sânge.

Pizza pentru diabetici, cu blat din broccoli (keto)

Imagine cu titlu sugestiv: Pizza pentru diabetici, cu blat din broccoli (keto): Freepik.com

Din fericire, există alternative moderne la toate aceste produse. Autorii de rețete keto au inventat tot felul de surogate reușite. De exemplu, blaturile fără făină, făcute din oleaginoase măcinate și legume crucifere.

Dacă aveți diabet și vreți să mâncați o pizza care nu vă afectează glicemia, încercați rețeta de mai jos.

Blatul se face din broccoli și făină de migdale.

Pizza pentru diabetici – rețetă

Ingrediente

• 1 căpățână de broccoli
• 2 ouă
• 50 g de migdale măcinate fin (sau făină de migdale)
• 80 g de parmezan
• 1 vârf de cuțit de sare
• topping-uri preferate (ketchup, brânză, roșii, salam, ton etc.)

Mod de preparare

Spălați căpățâna de broccoli și dați-o prin răzătoarea cu găuri mari. Radeți și parmezanul dacă este cazul.

Amestecați aceste două ingrediente într-un bol. Adăugați făina de migdale, sarea și ouăle.

Omogenizați. Trebuie să obțineți o compoziție groasă și bine legată.

Așterneți tava cuptorului cu hârtie de copt. Puneți compoziția pe ea și deasupra ei așezați o altă foaie de hârtie. Întindeți-o cu sucitorul într-o foaie care acoperă toată tava.

Înlăturați hârtia de deasupra și dați tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 15 minute.

Între timp, pregătiți ingredientele pentru topping. Tăiați brânza, salamul, roșiile, măslinele, ciupercile și alte ingrediente pe care doriți să le puneți deasupra.

Când blatul s-a rumenit, scoateți tava din cuptor. Decorați-l cu ingredientele dorite și introduceți din nou tava în cuptor pentru încă 5 minute. Sau până când se topește brânza.

Pizza cu blat din broccoli are un conținut redus de carbohidrați. Broccoli are 7 g de carbohidrați per suta de grame.

Făina de migdale are 21 g de carbohidrați per 100 g. Parmezanul are doar 4,1 g de carbohidați per suta de grame. Iar ouăle au doar 1,1 g de carbohidrați per suta de grame.

Rețeta este în schimb bogată în grăsimi și proteine, potrivită pentru dieta keto.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pentru diabetici sau rețete keto:

Covrigi moi fără făină – diabet, keto
Sărățele keto, cu cașcaval (fără făină)
Lipii keto cu spanac – fără făină (1 g de carbohidrați)
Chec fără zahăr și făină (keto, diabet)
Pizza fără cu blat din conopidă

Sursă articol: Jorge Saludable, Pizza de broccoli: https://www.instagram.com/p/CnfRc5KhMz0/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.