Sărățele keto, cu cașcaval (fără făină)

Această rețetă de sărățele keto a fost concepută special pentru persoanele care urmează dieta ketogenică.

Preparatele tradiționale de sărbători pot fi făcute și în varianta keto, deoarece au multe grăsimi.

Saratele keto, cu cascaval - fara faina

Imagine sugestiva: Saratele keto, cu cascaval – fara faina

Singura provocare este înlocuirea zahărului și a făinii de cereale cu un îndulcitor fără calorii și o făină săracă în carbohidrați.

Din fericire, autorii de rețete keto au găsit ingredientele potrivite.

În rândurile următoare vă prezentăm o rețetă de sărățele keto, care nu conțin făină de grâu.

O recomandăm de asemenea diabeticilor și celor care țin cură de slăbire sau au intoleranță la proteina din grâu.

Sărățele keto – rețetă

Nr. de porții: 50-60 de sărățele

Ingrediente

• 400 g de cașcaval ras
• 150 g de cremă de brânză
• 2 ouă
• 250-270 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 15 g de tărâțe de psyllium (vi le recomand pe acestea)
• 1 pliculeț de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
• sare, dacă mai este nevoie

Mod de preparare

Puneți crema de brânză și cașcavalul tăiat bucăți într-o cratiță. Așezați-o pe aragaz la foc mic. Scopul este topirea cașcavalului.

Puneți toate ingredientele în vasul robotului cu lama S. Veți obține un aluat moale, fin.

Cumpără făină de migdale la ofertă

Faina de migdale la oferta

Faina de migdale la oferta

Întindeți aluatul cu sucitorul într-o foaie. Grosimea foii depinde de cât de groase vreți să fie sărățelele la final.

Pentru a lucra mai ușor cu aluatul, ajutați-vă de două hârtii de copt între care să puneți aluatul când îl întindeți cu sucitorul.

Tăiați foaia de aluat cu un instrument zimțat pentru sărățele, cu o formă de covrigei sau cu altă formă pe care o aveți în casă. Poate fi și o formă rotundă sau pătrată.

Mutați sărățelele făcute în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt.

vi le recomand pe acestea

Tarate de Psyllium VEGIS

Tarate de Psyllium

La final, ungeți sărățelele cu o pensulă înmuiată în ou băutut. Le puteți decora cu semințe de susan alb sau negru, chimen sau mac.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsați-le în cuptor până se rumenesc frumos deasupra.

Aceste sărățele keto poate ronțăite ca atare, dar pot fi folosite și pe post de pâine.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete keto:

Pâine dietetică fără făină – din carne de pui (keto)
Fursecuri cu iaurt și afine – fără zahăr și făină (keto)
Lipii fragede și elastice – fără făină și drojdie (keto)

Informații nutriționale

Cantitatea totală de sărățele (955 g) are, cu aproximație, următoarele valori nutriționale:

• 3396,2 calorii
• 74,2 g de carbohidrați
• 39 g de fibre
• 186, 8 g de proteine
• 286,3 g de grăsimi

Sursă articol: Nati, Sărățele cu cașcaval, Rețete LCHF: https://retetelchf.ro/saratele-cu-cascaval/

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.