Covrigi moi fără făină – diabet, keto

Diabeticii au restricții importante la pâine și produsele din făină albă. Din fericire, există rețete create special pentru această categorie de pacienți.

Un bun exemplu este rețeta de covrigi keto prezentată mai jos.

Covrigi moi fara faina - diabet, keto

Imagine sugestiva: Covrigi moi fara faina – diabet, keto: Oliver Tacke

Cum să faci covrigi care nu cresc zahărul din sânge

Spre deosebire de covrigii tradiționali, făcuți din făină de grâu, aceștia nu conțin deloc făină de cereale. Se prepară din făină de migdale – care sunt de fapt semințe.

Dacă pâinea albă are un indice glicemic mare (peste 70), migdalele au un indice glicemic 0.

Indicele glicemic arată impactul carbohidraților din alimente asupra zahărului din sânge. La diabetici, excesul de alimente cu un indice glicemic crescut are un impact negativ asupra controlului zahărului din sânge pe termen lung.

Dacă migdalele au un indice glicemic 0, înseamnă că nu afectează deloc glucoza sangvină. Acesta este motivul pentru care găsiți făina de migdale în rețetele pentru diabetici. Aceasta se poate procura de la magazinele naturiste sau online. Cei de la Dried Fruits au prețuri mai bune.

Covrigii de mai jos au doar 10 g de glucide. Sunt moi, au un gust bogat și satură repede, datorită grăsimilor și proteinelor.

Pot fi incluși și în dieta keto, dieta fără gluten sau dieta de slăbit.

Covrigi pentru diabetici – rețetă

Este important să aveți toate ingredientele la temperatura camerei când faceți covrigii.

Nr. de porții: 10 covrigi
Durată totală de preparare: 35 de minute

Ingrediente

• 200 g de mozzarella rasă
• 2 linguri de cremă de brânză
• 1 ou
• 80 g de făină de migdale
• ½ linguriță de praf de copt
• sare și mirodenii, după gust

Mod de preparare

Întrucât aluatul se face foarte repede, preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius înainte de a vă apuca de rețetă.

Mozzarella rasă și crema de brânză se pun într-un bol și se așează pe bain-marie. Topiți cele două ingrediente la foc mic, cu grijă să nu le ardeți. După ce compoziția s-a răcit, se pune în vasul robotului cu lama S.

Se adaugă oul și ingredientele uscate: făina de migdale, praful de copt și sarea. Pulsați de câteva ori, pentru omogenizarea compoziției.

Presărați masa de lucru cu puțină făină de migdale. Împărțiți aluatul în bucăți de 30 de grame. Veți obține circa 10 bucăți de aluat. 

Luați fiecare bucată de aluat și rulați-o în formă de sul de 20 cm. lungime. Aduceți capetele împreună și formați colăcelul. Puneți-l în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Așa trebuie să faceți cu toate bucățile de aluat, până terminați de făcut covrigii.

Dacă doriți, îi puteți unge cu ou bătut și presăra deasupra cu semințe (de susan alb sau negru, mac, in, etc.).

Introduceți tava în cuptor și lăsați-i circa 12-15 de minute. Sunt gata când s-au întărit și au căpătat o culoare aurie. Aveți grijă să nu îi ardeți.

Trebuie să îi lăsați să se răcească de tot înainte de a-i consuma.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete pentru diabetici:

Cheesecake keto fără zahăr și făină – pentru diabetici și nu numai
Biscuiți uscați pentru diabetici (fără făină)
Salată de conopidă și pătrunjel pentru diabetici

Surse articol:

1. Rețete Pentru Diabetici: https://www.retetediabetici.ro/covrigi-fragezi-pentru-diabetici/?fbclid=IwAR1oqq1Lqy-iG5bUEyodxpwVKYBQiaYCSTklqX1qk79rSfRmf8rqb9XQcxM
2. Peter Nickless, Glycemic index for almonds, Live Strong: https://www.livestrong.com/article/277374-glycemic-index-for-almonds/
3. Arman, Keto Bagels, The Big Man’s World: https://thebigmansworld.com/keto-bagels/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]