PIZZA fără mulți CARBOHIDRAȚI, cu blat din CONOPIDĂ

Această rețetă poate fi binevenită în dieta celor care trebuie să limiteze consumul de carbohidrați dar vor totuși să se bucure de preparatele clasice sau care le plac, cum este pizza.

Gustul de pizza se poate obține foarte simplu cu ajutorul mirodeniilor potrivite și a unor ingrediente-cheie, precum ketchup sau sos de roșii, legume și oregano. Inclusiv brânza și carnea pot fi opționale.

Pizza dietetica fara multi carbohidrati

Citește și Dieta KETOGENICĂ pentru slăbit – principii, beneficii, idei de mese, efecte secundare

Cât despre blat, acesta poate fi preparat din orice, inclusiv din legume, precum veți vedea în rețeta de mai jos. Unele persoane au fost atât de inventive încât s-au gândit să folosească pe post de blat rondele de dovlecei sau vinete coapte și să obțină mini-pizza dietetice.

Alții au descoperit că pot prepara un blat din conopidă, fără făină, obținând astfel o pizza cu un conținut redus de carbohidrați. 325 de grame de conopidă (crudă sau fiartă) conțin circa 5 grame de carbohidrați.

Pizza cu blat din conopidă – rețetă

Ingrediente

• 1 căpățână de conopidă
• 1 ou
• ¼ linguriță de sare
• 1 linguriță de mirodenii
• 1 linguriță de usturoi zdrobit
• 100 g de mozzarella sau alt tip de brânză
• 60 g de sos de roșii pentru pizza
• alte ingrediente pentru umplutură

Preparare

Preîncălziți cuptorul la 232 de grade Celsius. Ungeți o tavă rotundă cu puțin ulei.

Tăiați conopida în două, îndepărtați nervura principală și desfaceți fiecare jumătate în buchețele cât mai mici. Spălați-le și puneți-le în robotul de bucătărie cu lama S. Pulsați de câteva ori, până se mărunțesc și capătă o consistență granuloasă, ca bobul de orez.

Încălziți apoi conopida mărunțită timp de 5 minute la microunde sau la bain-marie, ca să se încălzească și să se înmoaie. Nu trebuie să adăugați apă. Puneți-o apoi într-o sită și presați-o pentru a elimina excesul de apă.

Într-un bol separat, puneți 1 cană de conopidă mărunțit, oul și 50 de grame de brânză fărâmițată. Amestecați și adăugați apoi usturoiul zdrobit, sarea și condimentele. Acesta va fi „blatul” pentru pizza.

Transferați-l în tava pregătită anterior. Lăsați blatul mai grosuț, pentru a nu se desface. Coaceți blatul timp de 10-14 minute, sau până când începe să se rumenească puțin deasupra.

Citește și Cum să alegem cei mai buni CARBOHIDRAȚI (care nu cresc riscul de DIABET, boli CARDIOVASCULARE sau OBEZITATE)

Scoateți tava din cuptor și ungeți blatul cu sosul de roșii. Adăugați apoi restul de brânză fărâmițată sau rasă și celelalte ingrediente care vreți să le puneți pe pizza (legume gătite, carne, ciuperci, boabe de porumb, spanac, verdețuri etc).

Introduceți din nou tava în cuptor și mai lăsați pizza încă 8-14 minute sau mai mult. Verificați ocazional să nu se ardă.

Cumpără de aici suplimente pentru slăbit:

Sursă: Better Health Care, Enjoy Pizza While Living a Low Carb Lifestyle: https://betterhealthkare.com/enjoy-pizza-while-living-a-low-carb-lifestyle/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.