Prăjituri pentru diabetici: cheesecake de ciocolată fără coacere

Din caietul vostru cu rețete de prăjituri pentru diabetici nu trebuie să lipsească acest tort de ciocolată fără zahăr și făină.

Are un blat fraged și dulceag și o umplutură cremoasă, cu un gust bogat și satisfăcător.

Prajituri pentru diabetici - tort de ciocolata fara coacere

Imagine sugestiva Prajituri pentru diabetici – tort de ciocolata fara coacere: Peter Smith

Se prepară relativ ușor. Trebuie doar să combinați ingredientele și să lăsați tortul la răcit.

Este un tort care nu necesită coacere în cuptor. Nu conține făină de grâu, nici ouă.

Poate fi integrat în alimentația celor care au intoleranță la gluten și în dieta ketogenică. Are un conținut bogat în grăsimi și un conținut moderat de proteine.

Puțini carbohidrați, puține calorii, ideal pentru cei care țin cură de slăbire!

Tort de ciocolată pentru diabetici – rețetă

Număr de porții: 16
Durată totală de preparare: 4 ore și 20 de minute

Ingrediente pentru blat:

• 200 g de făină de migdale
• 90 g de unt topit
• 2 linguri de eritritol, stevia sau alt îndulcitor

Ingrediente pentru cremă:

• 400 g de ciocolată fără zahăr (ex. cu stevia)
• 400 g de cremă de brânză
• 250 g de mascarpone
• 2 linguri de smântână
• 4 linguri de eritritol sau stevia
• 1 lingură de esență de vanilie
• 1 praf de sare

Ingrediente pentru glazură:

• 160 ml de smântână
• 2 linguri de unt
• 120 g de ciocolată fără zahăr
• 1 praf de sare

Mod de preparare

Începeți prin pregătirea blatului.

Cum se face blatul

Topiți untul și cântăriți-l. Peste el adăugați făina de migdale. Amestecați cu mâna până obțineți o cocă.

Ungeți o formă rotundă detașabilă cu ulei și așterneți hârtie de copt.

Transferați coca în formă și presați-o cu dosul unei linguri până devine o masă compactă.

Blatul trebuie presat cât mai uniform.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 160 C. Dacă aveți cuptor electric, preîncălziți la 140 C cu ventilator.

Coaceți blatul 20-25 de minute. Este gata când a devenit auriu la suprafață. Scoateți tava din cuptor și lăsați blatul să se răcească.

Cum se face crema

Rupeți ciocolata bucăți într-un bol. Așezați-l pe gura unui ibric cu apă care fierbe și topiți ciocolata la bain-marie. Când a devenit lichidă, luați vasul de pe foc.

Într-un vas separat, amestecați produsele lacatate: mascarpone, crema de brânză și smântâna. Puneți esența de vanilie și sarea.

Introduceți mixerul electric și amestecați bine. Adăugați apoi ciocolata topită și omogenizați cu o lingură.

Incorporați la final îndulcitorul și sarea. Turnați crema peste blat și nivelați la suprafață.

Introduceți forma în frigider. Lăsați tortul minim 3-4 ore la rece. De preferat este să stea o noapte la frigider înainte de a-l tăi și servi.

Cum se face glazura

Dacă vreți să dați acestui cheesecake un aspect mai elegant și gestiv, îmbrăcați-l într-un ganache de ciocolată.

Puneți smântâna și untul într-un ibric pe aragaz, la foc mic. Trebuie doar să le încălziți. Nu trebuie să atingă temperatura de fierbere.

Stingeți focul și adăugați ciocolata ruptă bucăți. După 5 minute, amestecați energic cu telul.

Turnați glazura peste tort și distribuiți-l uniform. Dați din nou tortul la frigider. Lăsați-l o oră să se întărească ciocolata de deasupra.

Informații nutriționale

Acest tip de prăjitură pentru diabetici conține per total:

• 481 de kilocalorii
• 20 g de glucide
• 10 g de proteine
• 40 g de grăsimi

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri pentru diabetici:

Patru deserturi de casă pentru diabetici
Chec keto fără zahăr și făină pentru diabetici și slăbit (gata în 3 minute!)
Cheesecake keto fără zahăr – doar 3 ingrediente!
Prăjitură pentru diabetici – din iaurt și ciocolată (2 g de carbohidrați/porție)
Prăjitură keto cu iaurt și cocos, fără zahăr (desert pentru diabet și cura de slăbire)

Sursă articol: Retete Pentru Diabetici,  Cheesecake cu ciocolată pentru diabetici: https://www.retetediabetici.ro/cheesecake-cu-ciocolata-pentru-diabetici/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.