Prăjitură keto fără zahăr și făină – din iaurt și ciocolată (2 g de carbohidrați/porție)

Această prăjitură fără zahăr din iaurt și ciocolată este un desert excelent pentru cei care țin cură de slăbire.

A fost creată special pentru dieta ketogenică (dieta keto).

Prajitura fara zahar si faina - din iaurt si ciocolata (keto)

Imagine cu titlu sugestiv: prajitura fara zahar si faina – din iaurt si ciocolata (keto)

Dat fiind că are un număr infim de carbohidrați, este potrivită și pentru diabetici.

Nu conține făină de nici un fel. Este, din acest punct de vedere, un desert potrivit pentru cei care au intoleranță la gluten sau boala celiacă.

O porție din această prăjitură are în jur de 2 g de carbohidrați.

PRĂJITURĂ FĂRĂ ZAHĂR KETO – REȚETĂ

Nr. de porții: 4

INGREDIENTE

• 2 ouă mari
• 70 g de iaurt grecesc simplu
• 28 g de ciocolată fără zahăr
• 3 linguri de eritritol sau stevia
• 2 linguri de ulei de cocos
• 3 linguri de pudră de cacao
• ½ linguriță de praf de copt
• 1 linguriță de extract de vanilie
• ¼ linguriță de sare de lămâie

MOD DE PREPARARE

Puteți folosi o ciocolată îndulcită cu stevia sau maltitol.

Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o într-un bol de sticlă sau alt vas termorezistent.

Adăugați uleiul de cocos. Topiți-le un minut în cuptorul cu microunde.

Sau puteți folosi metoda bain-marie.

Amestecați bine, până când ciocolata devine complet lichidă și omogenă.

Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei când pregătiți această prăjitură cu iaurt și cacao.

Separați albușurile de gălbenușuri și puneți-le în boluri diferite.

În bolul cu gălbenușuri adăugați turnați ciocolata topită.

Adăugați tot acum iaurtul și esența de vanilie.

Amestecați bine cu telul până la omogenizarea compoziției.

Adăugați apoi pudra de cacao și praful de copt, trecute prin sită.

Amestecați cu telul bine, până la deplina incorporare.

Bateți albușurile cu mixerul. Când au început să se facă spumă, adăugați sarea de lămâie, mixând în continuare.

Incorporați treptat îndulcitorul, în timp ce mixați.

Spuma de albușuri trebuie să fie tare la final.

Incorporați-o gradual în compoziția de ciocolată pregătită anterior. Amestecați cu o spatulă, folosind mișcări ușoare, de jos în sus.

Turnați compoziția într-o tavă pătrată cu dimensiunea 10 x 10 x 8 cm. pe care ați tapetat-o cu hârtie de copt.

Nivelați la suprafață.

Așezați tava într-un vas yena sau în altă tavă înaltă, în care ați pus apă fierbinte.

Veți coace prăjitura la bain-marie, în cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius.

Lăsați-o să stea 45-55 de minute.

Verificați înainte să o scoateți dacă este făcută în interior, folosind o scobitoare.

Tăiați prăjitura după ce s-a răcit complet.

Pentru a obține patru porții egale, se taie în pătrate (o dată pe înălțime și o dată pe lățime).

Prăjitura este cremoasă și densă în același timp.

Păstrați-o în frigider, într-o caserolă cu capac.

REȚETE SIMILARE

Prăjitură din iaurt și cacao – fără zahăr și făină (keto)
Cheesecake din brânză și iaurt, fără zahăr și făină (keto)
Prăjitură turcească, fără zahăr și făină – din iaurt și banane

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

O porție din această prăjitură fără zahăr și făină, cu iaurt și cacao conține:

√ 2,2 g de carbohidrați neți
√ 3,5 g de fibre
√ 6 g de proteine
√ 12,2 g de grăsimi
√ 154 de calorii

Autoarea rețetei a folosit Monk fruit ca îndulcitor și a calculat numărul de calorii în raport cu acest ingredient.

Puteți opta în schimb pentru eritritol sau stevia.

Acestea au practic zero calorii. Monk fruit se găsește mai greu la noi.

Rețetă preluată din: Ketoserts, Keto flourless chocolate yogurt cake: https://www.youtube.com/watch?v=dLawgJUhD5w

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.