Fursecuri cu fulgi de cocos și ovăz (de post) – super-rapide!
Această rețetă de fursecuri cu fulgi de cocos și ovăz este una din cele mai simple și rapide.
Trebuie doar să amestecați ingredientele într-un bol și să modelați biscuiții în palme.
În câteva minute este gata. Nici nu o să vă vină să credeți cât de repede i-ați făcut. Cel mai mult însă vă va surprinde textura acestor fursecuri.
Sunt moi la interior, deși conțin ovăz. Au un gust plăcut, dulce, dar nu exagerat. Dacă aveți boala celiacă sau intoleranță la gluten, folosiți fulgi de ovăz certificați fără gluten.
FURSECURI CU FULGI DE COCOS ȘI OVĂZ – REȚETĂ
INGREDIENTE
• 1 pahar de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
• 1 pahar de fulgi de cocos
• 1 pahar de făină albă
• ½ pahar de zahăr sau eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 1 lingură de miere
• 15 linguri de apă
• 6 linguri de ulei
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (vi-l recomand pe acesta, fără aluminiu)
• 2 lingurițe de oțet de mere sau suc de lămâie
• 1 linguriță de esență de rom
MOD DE PREPARARE
Puneți ingredientele uscate într-un bol încăpător: făina, fulgii de cocos, fulgii de ovăz și zahărul.
Într-un bol separat, amestecați uleiul cu miere. Adăugați tot aici bicarbonatul stins cu oțet sau zeamă de lămâie. Omogenizați și turnați amestecul peste ingredientele uscate.
Adăugați și apa și începeți să amestecați cu mâinile. Veți obține un aluat lipicios. Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt.
Umeziți mâinile în apă și modelați aluatul în biluțe. Aplatizați-le cu degetele și puneți-le în tavă.
Din ingredientele date veți obține circa 30 de fursecuri.
Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsați fursecurile circa 20 de minute. Sunt gata când s-au rumenit ușor pe margini.
Fursecurile cu fulgi de cocos și ovăz au o culoare aurie deosebit de frumoasă.
Chiar și după ce se răcesc rămân moi și fragezi în interior.
REȚETE SIMILARE
Fursecuri din ovăz și scorțișoară (fără zahăr, făină sau ulei)
Fursecuri din fulgi de ovăz, banană și măr – fără zahăr, gluten sau ulei
Fursecuri de post din mere și ovăz (fără zahăr)
Cu siguranță veți nota rețeta la favorite și o veți repeta ori de câte ori aveți ocazia.
Fursecurile vor fi în mod cert pe placul celor mici, cărora le place să roințăie mereu câte ceva.
Sursă articol: LaLena, Biscuiți cu nucă de cocos și ovăz, de post: https://www.lalena.ro/reteta/1091/Biscuiti-cu-nuca-de-cocos-si-ovazde-post/