Fulgi de ovăz, ouă și banane – mic-dejun sau desert sănătos, doar 3 ingrediente!
Dacă aveți fulgi de ovăz și banane în casă, încercați rețeta de mai jos. Este o budincă delicioasă, care se prepară foarte și rapid.
La cât de simplu se face, cu siguranță veți prepara această rețetă deseori. Ingredientele se pot amesteca direct în vasul în care coaceți prăjitura.

Imagine cu titlu sugestiv: Budinca de ovaz la cuptor: Fahrwasser
Acest preparat seamănă cu o budincă, numai că nu conține făină de grâu, zahăr, ulei sau lactate. Este ideală pentru cei care au intoleranță la gluten sau lactoză.
Dulceața este dată de banane. Cu cât mai coapte sunt, cu atât mai dulce va ieși preparatul. Dacă vreți ca budinca să fie mai dulce, puteți adăuga puțină stevia sau eritritol.
Dacă aveți boala celiacă, folosiți fulgi de ovăz certificați fără gluten.
Cumpără fulgi de ovăz fără gluten
Ovăz la cuptor cu banane – rețetă
Ingrediente (pentru 6 porții)
• 2 ouă
• 2 banane
• 10 linguri de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
Mod de preparare
Pentru ca rețeta să meargă mai repede și să nu aveți multe vase de spălat la final, amestecați toate ingredientele direct în recipientul în care veți coace budinca.
Autoarea rețetei a folosit un vas din sticlă termorezistent, dreptunghiular, de circa 1 litru. Acel vas are și capac, astfel încât prăjitura poate fi păstrată direct în ea în frigider sau poate fi transportată în ea.
Decojiți bananele și puneți-le în vas. Pasați-le cu furculița sau cu zdrobitorul de cartofi, până se fac piure. Adăugați ouăle și omogenizați, apoi incorporați fulgii de ovăz. Autoarea rețetei a pus și câteva chipsuri de ciocolată, în interior și pe deasupra.
Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa un sfert de oră. Verificați cu o scobitoare dacă este coaptă bine la interior.
La suprafața trebuie să fie fermă la atingere și rumenă. Puteți mânca această budincă direct cu lingura, sau o puteți porționa în 6 pătrate egale.
Este bună ca desert, gustare sau mic-dejun (alături de o cană de lapte, iaurt, cafea sau ceai). Se păstrează bine în frigider, până la o săptămână (dacă rezistă nemâncată atât de mult timp).
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu ovăz asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Ovăz la cuptor cu banane – fără zahăr, fără ulei
3 variante de ovăz cu fructe la cuptor fără zahăr – nu te vei putea decide care e mai bună!
Tort răcoritor cu ovăz și smântână, fără zahăr și gluten (fără coacere în cuptor)
Batoane energizante cu ovăz și mere – fără zahăr, lactate, gluten
Sursă rețetă: Postres Saludables, Desayuno o postre sin azucar – 3 ingredientes: https://www.youtube.com/watch?v=RN3mrz1OPAg&ab_channel=PostresSaludables