Cum să faci pâine din ovăz fără gluten – bogată în fibre, proteine și minerale

Dacă ai intoleranță la gluten sau boala celiacă, poți încerca pâinea din ovăz. Aceasta se prepară dintr-o făină de ovăz fără gluten, care are o textură satisfăcătoare și o aromă plăcută.

Pâinea fără gluten este recomandată și persoanelor care au boli autoimune sau inflamatorii, în care glutenul poate agrava starea de inflamație din corp.

Paine din ovaz fara gluten - reteta

Paine din ovaz fara gluten – reteta

Făina de ovăz se pretează nu doar la pâine, ci și la alte preparate făinoase, precum biscuiți sau fursecuri, clătite, prăjituri, tarte, brioșe sau budinci.

Ce beneficii are pâinea din ovăz

Pâinea din ovăz este bogată în fibre, proteine și nutrienți importanți pentru orice dietă sănătoasă. Furnizează fosfor, zinc, mangan, fier și vitamine din grupul B.

Fibrele din ovăz au beneficii pentru sănătatea digestivă. Ajută la reglarea tranzitului intestinal și prevenirea constipației. În plus, aceste substanțe favorizează eliminarea excesului de colesterol și reducerea riscului de cancer.

Proteinele din ovăz sunt de calitate foarte bună. Acestea sunt necesare pentru creșterea și repararea tisulară.

Vitaminele B pe care ovăzul le conține asigură buna funcționare a sistemului nervos și menținerea unui nivel optim de energie în corp.

Cumpără făină de ovăz fără gluten la ofertă

Faina de ovaz fara gluten oferta

Faina de ovaz fara gluten oferta

IG scăzut, beneficii în plan digestiv, cardiac, nervos

Spre deosebire de alte tipuri de făină, făina de ovăz are un indice glicemic mai mic. Acest lucru înseamnă că nu produce modificări bruște sau semnificative ale zahărului din sânge.

Consumul preparatelor din făină de ovăz aduce beneficii la nivel digestiv, cardiac și nervos. Totodată, pâinea din ovăz poate ajuta și la controlul greutății corporale, datorită fibrelor care mențin sațietatea.

Făina de ovăz fără gluten pe care v-o recomand la această rețetă este 100% naturală, ecologică, fără pesticide, substanțe chimice sau aditivi.

Pâine din ovăz – rețetă

Ingrediente

• 250 g de făină de ovăz (v-o recomand pe aceasta fără gluten la ofertă)
• 150 ml de apă
• 1 pliculeț de drojdie uscată (v-o recomand pe aceasta fără gluten ecologică)
• 1 lingură de ulei
• 1 linguriță de sare

Mod de preparare

Puneți făina într-un bol. Adăugați drojdia și sarea și amestecați bine cu un tel. Turnați apa și uleiul și frământați aluatul până devine omogen.

Acoperiți bolul cu un prosop sau cu folie de plastic și lăsați aluatul la dospit, circa 1-2 ore. Făina de ovăz necesită o durată de timp mai mare pentru dospire.

Cumpără făină de ovăz fără gluten la ofertă

Faina de ovaz fara gluten oferta

Faina de ovaz fara gluten oferta

Modelați aluatul sub forma unui sul și puneți-l în tava de pâine, unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se coace timp de 40 de minute. Verificați cu o scobitoare dacă pâinea este coaptă bine în interior.

Este important să lăsați pâinea de ovăz la răcit complet înainte de a o tăia. Se păstrează într-o pungă de hârtie, la temperatura camerei, sau în frigider.

Cumpără drojdie uscată ecologică fără gluten

Drojdie Uscata fara Gluten Ecologica

Drojdie Uscata fara Gluten Ecologica

Sugestii de servire

Pâinea din ovăz poate fi consumată în locul pâinii obișnuite din grâu, cu diferite mâncăruri. Are o textură mai umedă decât pâinea din cereale cu gluten. Este moale și are un gust delicat de nuci.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pâine cu ovăz, pe care vă recomand să le încercați:

Pâine din ovăz fără gluten – rețetă simplă și reușită
Pâine din fulgi de ovăz și semințe – fără drojdie, fără frământare
Pâine din fulgi de ovăz 100% – fără drojdie, fără ulei
Pâine din quinoa și ovăz – fără gluten, drojdie sau ulei
Pâine fără gluten – din hrișcă și ovăz

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.