Biscotti vegani cu portocale din 2 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei!
Lucrurile simple sunt întotdeauna cele mai bune, iar acest adevăr se aplică inclusiv în cazul mâncărurilor sau deserturilor.
Biscuiții de mai jos sunt făcuți doar din două ingrediente. Și mai uimitor este că nu conțin făină de grâu, nici zahăr sau ulei. Oricât de incredibil ar părea, rețeta este cât se poate de reușită.

Imagine sugestiva: Biscotti cu portocale din 2 ingrediente
Acești biscotti pot fi oferiți și copiilor, mai ales dacă cei mici au alergii sau intoleranțe la anumite alimente, precum lactate, ouă sau făină cu gluten.
Pe lângă toate avantajele menționate deja, această rețetă vă oferă și satisfacția că v-ați preparat propriile gustări singuri, în confortul casei. Fără grăsimi saturate, zaharuri nocive, conservați sau E-uri. Fără costuri exagerate.
Biscotti cu portocale – rețetă
Ingrediente (pentru 15 biscuiți)
• 130 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta)
• 100 g de gem sde portocale (vi-l recomand pe acesta fără zahăr)
Mod de preparare
Puneți făina de migdale într-un bol. Adăugați gemul de portocale. Autoarea rețetei a adăugat și puțină apă (circa 2-3 linguri). Amestecați bine cu o furculiță. Trebuie să obțineți un aluat ca o pastă.
Dacă este prea moale, mai adăugați făină de migdale. Iar dacă este prea tare, mai puneți puțin gem, apă sau lapte, până obțineți consistența optimă. Depinde de cât de lichid este gemul pe care îl folosiți.
Pasta se poate lăsa la rece jumătate de oră, ca să se lucreze mai ușor. Sau se poate folosi imediat. Se ia câte o bucățică de aluat și se modelează sub forma unei bile mici, ca o nucă.
Bilele formate se pun în tava întinsă a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Se pune câte o migdală în centrul fiecărei bile și se apasă cu degetul. Prin presare, bilele se vor aplatiza puțin și vor căpăta aspectul unui fursec.
Cumpără gem de portocale fără zahăr
Dați tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru circa 20-30 de minute. Biscuiții trebuie să se rumenească puțin.
Se lasă la răcit, apoi se pot servi. Pentru păstrare, puneți-i într-un borcan din sticlă cu capac.
Note și sugestii
Gemul de portocale poate fi înlocuit cu orice alt tip de gem sau marmeladă aveți în casă. Se poate folosi chiar și dulceață. Vă recomand aceste sortimente de dulceață fără zahăr.
O altă idee ar fi să utilizați piure de fructe sau sosuri din fructe fierte ori coapte și pasate (mere, banane, pere, caise, piersici, prune).
În compoziția acestor biscuiți se pot adăuga și anumite arome, precum scorțișoară, vanilie, rom, coajă rasă de citrice.
Cumpără coajă rasă de lămâie și portocale fără pesticide
Făina de migdale poate fi înlocuită în această rețetă cu migdale măcinate fin în robot, sau cu alte nuci sau alune măcinate fin. În ultimul caz, o puteți schimba cu făină de ovăz (sau fulgi de ovăz măcinați).
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare:
Fursecuri ciufulite din 2 mere – rețetă de post, fără zahăr, făină de grâu sau ulei
Fursecuri vegane cu scorțișoară – fără zahăr, făină de grâu sau ulei
Fursecuri dintr-un măr și câteva semințe – gustare energizantă rapidă
Fursecuri din 3 ingrediente – fără făină, ulei sau zahăr rafinat
Fursecuri de post din 2 ingrediente, fără zahăr, făină, ulei
Sursă rețetă: Biscotti 2 ingredienti senza glutine: https://www.instagram.com/p/DFU5sjWMozP/