Tartă cu cremă de avocado, fără zahăr și făină

Această tartă cu cremă de avocado nu conține nici zahăr tos, nici făină sau alte cereale.

Este foarte plăcută la gust potrivit de dulce. Delicată și totodată sățioasă. Veți rămâne surprinși de rezultat, în ciuda ingredientelor minime și simple.

Tarta cu crema de avocado

Imagine cu titlu sugestiv – tarta cu crema de avocado: Renée Johnson

Blatul se face din nuci, semințe, fulgi de cocos și un îndulcitor natural lichid.

Crema este de fapt un mousse de ciocolată. Ingrediente principal este avocado. Acesta se procesează în robot împreună cu cacao, îndulcitor și puțin ulei de cocos.

Este un desert rapid, delicios și sănătos.

Se face la rece. Nimic nu este fiert sau preprat termic.

Ingredientele sunt naturale și deosebit de hrănitoare.

Tarta cu cremă de avocado este atât de consistentă și sățioasă încât poate înlocui o masă, precum cea de la micul-dejun.

Are fibre, proteine, grăsimi sănătoase și puțini carbohidrați.

Fiind un desert natural, poate fi dat și copiilor.

Tartă cu cremă de avocado – rețetă

Ingrediente pentru blat

  • 60 g de nuci
  • 60 g de fulgi de cocos
  • 2 linguri de sirop de arțar
  • 2 lingurițe de semințe de in sau chia

Ingrediente pentru cremă:

  • 1 avocado
  • 65 g de pudră de cacao
  • 3 linguri de sirop de arțar
  • 1 ½ linguri de ulei de cocos
  • ¼ linguriță de extract/esență de vanilie
  • ¼ linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele pentru blat în vasul robotului cu lama S. Mixați până se mărunțesc complet toate ingredientele.

Trebuie să opriți robotul din când în când și să răzuiți pereții, apoi să mixați din nou.

Compoziția obținută trebuie să fie ușor lipicioasă.

Transferați-o într-o formă rotundă cu diametrul de 18 cm. Puteți folosi o formă cu margini de tartă.

Presați compoziția bine cu dosul unei linguri sau cu un pahar.

Tăiați avocado, scoateți pulpa și puneți-o în vasul blenderului. Adăugați pudra de cacao, siropul de arțar și uleiul de cocos lichid.

Mixați câteva secunde, până când obțineți o compoziție cremoasă, omogenă. Crema nu trebuie să aibă bucăți mari de avocado, ci trebuie să fie fină.

Turnați crema peste blatul din formă și introduceți tarta în frigider.

Lăsați-o să stea peste noapte să se întărească.

O altă variantă ar fi să o introduceți în congelator pentru câteva ore.

Se păstrează la rece.

Rețete similare

Tartă de ciocolată cu avocado fără coacere (rețetă video)

Tartă dietetică de post, din tărâțe și fructe

Tartă cu piersici – rețetă dietetică, fără zahăr, fără făină, fără foc

Tartă de dovleac, fără foc – rețetă de post

Sugestii

Puteți folosi orice fel de oleaginoase la blat: arahide, migdale, fistic. Sau le puteți înlocui cu biscuiți sau fulgi de ovăz.

Semințele de in nu pot fi înlocuite decât cu semințe de chia și invers. Acestea ajută la legarea compoziției.

Siropul de arțar poate fi înlocuit cu miere lichidă.

Uleiul de cocos are un rol important în cremă. La temperaturi mici se solidifică. Cu alte cuvinte, când puneți tarta în frigider, crema se va întări. De aceea nu îl puteți înlocui cu altceva.

Avocado trebuie să fie copt bine, pentru a se transforma într-o pastă fină, gustoasă.

Puteți face o cremă și din avocado simplu, fără cacao. Găsiți aici o rețetă în acest sens.

Decorați tarta cu fructe proaspete – felii de piersici, caise, căpșuni, ananas etc.

Sursă articol: Potato & Rice, Raw vegan chocolate avocado tart: https://www.youtube.com/watch?v=uopXn-poqXc&ab_channel=Potato%26Rice

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.