Tartă cu PIERSICI – rețetă dietetică, fără zahăr, fără făină, fără foc

Spre deosebire de rețeta tradițională, această tartă face parte din categoria deserturilor raw-vegane, adică preparate din crudități, fără foc.

Întrucât nu necesită coacere în cuptor, blatul se face fără făină. Partea cea mai atractivă este însă că nu conține nici măcar zahăr sau ulei.

Tarta cu piersici fara foc

Este așadar un desert 100% dietetic și natural, obținut doar din fructe și nuci. Respectă întru totul regulile de combinație a alimentelor.

Fructele pot fi asociate fără probleme cu nuci, semințe și cereale, fie ele crude sau uscate.

_________________

Tartă cu piersici fără foc – rețetă

Ingrediente

• 1 cană de nucă măcinată
• 1 cană de curmale
• 3 piersici moi
• 3 piersici tari
• 2-3 linguri de miere
• 1-2 linguri de apă.

Preparare

Puneți curmalele la hidratat în apă caldă și lăsați-le cel puțin jumătate de oră, sau până se înmoaie. Scurgeți-le de apă și puneți-le în blender. Mixați-le împreună cu miezul de nucă deja măcinat, până rezultă o pastă. Transferați-o într-un bol.

Spălați și curățați cele 3 piersici moi de coajă și puneți cojile în blender cu apa. Mixați și adăugați compoziția rezultată peste blatul de curmale și nuci și omogenizați.

Întindeți această compoziție pe un platou rotund. Presați și neteziți bine.

Tăiați piersicile moi și mixați-le (pasați-le cu blenderul manual) împreună cu mierea de albine, până la omogenitate. Întindeți această cremă peste blatul mai sus creat.

Spălați celelalte 3 piersici mai tari și tăiați-le feliuțe. Așeazați-le pe toată suprafața tartei, într-o formă circulară, sau urmând orice alt model.

Introduceți tarta în frigider și lăsați-o să stea cel puțin o oră, pentru a se întări.

Dacă vreți să fie mai ușor de porționat, lăsați-o să stea câteva ore în congelator, până se întărește (nu va îngheța de tot).

Se păstrează în frigider.

______________________________

Sursă: Elena Pridie, Rețete din Crudități, Tartă cu piersici, Editura Sian Books, p. 170

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.