Tartă de DOVLEAC, fără foc – rețetă de post

Vă propunem o rețetă extrem de atractivă, deoarece se prepară fără foc, fără făină și fără zahăr sau lactate. Este o tartă de dovleac raw-vegană, ideală pentru copii și pentru cei care țin cură de slăbire sau pentru copii, deoarece este dietetică și sănătoasă.

Tartă de dovleac – rețetă

Ingrediente

• 240 g de piure de dovleac (rețeta aici)
• 360  g de caju
• 70 ml de ulei de cocos lichid
• 120 g de sirop de arțar/agave, miere
• condimente: scorțișoară, cuișoare, nucșoară, ghimbir

Tartă de Dovleac Fără Foc

Tartă de Dovleac Fără Foc

Preparare

Pentru blat sau crustă, puteți prepara un amestec din 200 g de nuci sau alune, 120 g de curmale, 220 g fulgi de nucă de cocos și scorțișoară. Lăsați curmalele la hidratat în apă câteva ore, apoi mixați-le în blender împreună cu nucile, nuca de cocos și scorțișoara, sau dați-le prin mașina de tocat carne. Trebuie să obțineți un aluat lipicios, omogen.

Puneți aluatul obținut într-o formă rotundă, presându-l și modelându-l cu degetele, până când s-a așezat bine e fundul tăvii sau formei. Acesta va fi blatul tartei. Dați-l la rece cel puțin 3 ore.

Între timp, preparați umplutura. Puneți nucile caju la înmuiat într-un bol mare cu apă. Adăugați ½ linguriță de sare și amestecați până se dizolvă. Sarea va ajuta apa să pătrundă mai ușor în caju și să le înmoaie mai repede. Lăsați caju-ul la hidratat cel puțin 8 ore. Trebuie să fie înmuiate bine, pentru a deveni cât mai cremos când îl mixați în blender.

Scurgeți apa din caju. Veți vedea că acestea sunt moi și au prins o culoare ușor purpurie. Puneți nucile caju în blender. Adăugați piure-ul de dovleac, uleiul de cocos, condimentele și mierea de albine. Mixați la viteză mare, până când obțineți o compoziție cremoasă și omogenă. Aceasta este compoziția sau crema tartei. Lăsați-o să stea la frigider până când crusta s-a răcit bine. Uleiul de cocos se va solidifica la rece și va întări crema.

Turnați umplutura de dovleac și caju peste blatul din tavă. Introduceți apoi tarta în frigider și lăsați-o cel puțin 2 ore înainte de a o servi.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.