Vinete cu roșii și mozzarella la cuptor

Vinete cu roșii și mozzarella la cuptor – o idee excelentă pentru serile de vară în care vreți să mâncați ceva ușor, care nu încarcă stomacul.

Această caserolă se pregătește rapid și este foarte gustoasă. Toată familia o va îndrăgi.

Vinete cu rosii si mozzarella la cuptor

Vinete cu rosii si mozzarella la cuptor: Timolina – www.freepik.com

Vinetele fac o pereche reușită cu roșiile, dovleceii, ceapa și mozzarella. Din punct de vedere nutrițional, legumele și brânzeturile pot fi asociate la aceeași masă fără probleme. Legumele oferă fibre și vitamine, iar brânzeturile oferă proteine.

Vinete cu roșii și mozzarela la cuptor – rețetă

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 3 roșii
  • 1 ceapă
  • 1 dovlecel
  • 3 căței de usturoi
  • 120 g de mozzarela sau brânză de capră
  • 60 ml de ulei de măsline
  • 1 linguriță de cimbru
  • sare și piper, după gust

Preparare

Începeți prin a aprinde cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregătiți o tavă rotundă sau ovală și ungeți-o cu ulei.

Tăiați brânza mozzarela felii rotunde.

Citește și – Vinete la cuptor cu ardei și roșii – rețetă mănăstirească

Dacă folosiți legume din grădina proprie sau dintr-o sursă de încredere, nu le mai curățați de coajă. În caz contrar, este indicat să le decojiți înainte.

După ce le-ați spălat, tăiați vinetele, dovleceii, roșiile și ceapa felii rotunde, toate de o grosime egală. Dacă nu vă place ceapa, puteți renunța la ea.

De asemenea, rețeta poate fi preparată doar din vinete, roșii și mozzarella, fără dovlecei. Sau vinetele pot fi înlocuite cu dovlecei. Sunt numeroase variante pe care le puteți încerca.

Puneți toate legumele într-un bol mare. Separat, amestecați uleiul de măsline cu sarea, piperul, cimbrul și usturoiul zdrobit.

Turnați acest dressing peste legumele din bol și amestecați-le ușor cu mâna, pentru a se acoperi de sos. Aveți grijă să nu le rupeți.

Începeți să așezați legumele și mozzarella în sens circular, alternând câte o felie din fiecare: o felie de vânătă, o felie de roșie, o felie de mozzarella, o felie de dovlecel, o felie de ceapă și eventual din nou o felie de mozzarella.

Legumele trebuie aranjate în cerc, acoperind toată suprafața tăvii. Sau puteți opta pentru un alt model. De pildă, feliile de legume pot fi puse una peste alta, ca la musaca.

Dacă nu aveți mozzarella, puteți folosi alt tip de brânză, precum caș, telemea, brânză de capră, cașcaval sau parmezan. Acestea pot fi rase direct deasupra legumelor la final.

Citește și – Vinete “evantai” la cuptor, cu roșii și cașcaval – o rețetă de impact

Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați legumele să se coacă până când devin moi și aurii. Poate dura 50 sau 60 de minute.

Mâncarea se servește caldă, dar este bună și rece. Pot fi consumată la micul-dejun, cu un pahar de iaurt, la prânz sau la cină.

Citește și – Caponata siciliană – vinete, dovlecei, roșii și măsline la tigaie

Sursă articol: Kristina Prekea, Eggplant Gratin, Tasting Table: https://www.tastingtable.com/cook/recipes/eggplant-tomato-gratin-recipe

 

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.