Salată de vinete cu maioneză din năut
Salata de vinete este una din preferate când vine vorba de aperitivele de la mesele festive. O putem prepara și în varianta de post, folosind o maioneză delicioasă, precum cea din apă de năut.
Rețeta maionezei din apă de năut o găsiți AICI.
Dacă nu aveți apă de năut, puteți opta pentru alt tip de maioneză de post, precum maioneză din lapte de soia, maioneză din avocado sau maioneză din conopidă și caju sau maioneză din caju simplu.
O altă idee este să înlocuiți maioneza de post cu tahini sau iaurt vegan.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de salată de vinete de post pe care vă recomand să le încercați:
Salată de vinete cu maioneză de nuci – rețetă
„Caviar” de vinete – aperitiv turcesc de impact
Salată grecească de vinete (Melitzanosalata)
Salată de vinete de post, cu semințe de chia și turmeric
Baba ganoush – salată de vinete cu tahini
Salată de vinete cu maioneză din năut
Ingrediente
- 2 vinete coapte și decojite
- 1 ceapă mică
- 2 lingurițe de muștar
- 100-150 g de maioneză de năut
- sare, după gust
Mod preparare rețetă
- Dacă folosiți vinete coapte din congelator, acestea se lasă la dezghețat și se storc bine de apă.
- Tăiați-le bucăți și puneți-le în vasul unui robot cu lama S sau în vasul unui blender.
- Adăugați ceapa decojită și tăiată bucăți.
- Mixați până când vinetele și ceapa se mărunțesc și rezultă o pastă fină.
- Transferați salata de vinete într-un bol. Adăugați maioneza și muștarul și omogenizați. Asezonați cu sare, după gust