MUSACA dietetică, din LEGUME (vinete, dovlecei, roșii)

Musacaua de legume este o idee minunată de masă hrănitoare și dietetică, pe care o pot încerca nu doar vegetarienii și cei care țin post, ci și cei care au un regim sănătos sau urmează o cură de slăbire.

Are puține calorii, întrucât nu conține nici orez, nici cartofi. Straturile sunt din legume coapte – dovlecei și vinete, iar umplutura din soia și ciuperci. 

Musaca de post

______________

Musaca de vinete și dovlecei – rețetă

Ingrediente straturi:

• 2 vinete mici
• 2 dovlecei mici
• 3 roșii medii

Ingrediente umplutură:

• 100 g de soia uscată (granule)
• 10 ciuperci medii
• 1 morcov
• 1 ardei gras roșu
• 1 ceapă
• 2 căței de usturoi
• 1 legătură de mărar
• oregano

Ingrediente sos:

• 3 roșii
• 1 linguriță de oregano uscat
• sare, după gust
• 6 linguri de semințe de floarea-soarelui
• 150-200 ml de apă
• 2 căței de usturoi
• opțional: 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă
• sare

Preparare

Dacă legumele sunt bio, sau provin dintr-o sursă sigură, nu le mai curățați de coajă. Tăiați-le longitudinal în felii subțiri. Masați-le cu sare și lăsați-le 30-45 de minute.

Între timp, puneți soia la fiert în 2-3 ape. Spălați-o și stoarceți-o bine după fiecare fierbere.

Pregătiți o tigaie încăpătoare. Puneți pe rând ceapa tocată mărunt, morcovul dat pe răzătoarea mică, ardeiul gras tăiat cubulețe și usturoiul zdrobit.

Lăsați legumele la călit în sucul lor (fără apă sau ulei) câteva minute, apoi adăugați ciupercile tăiate cubulețe și soia fiartă și stoarsă. Mai lăsați-le la foc câteva minute, apoi luați tigaia de pe aragaz.

Adăugați mărarul proaspăt după ce s-a răcorit compoziția. Hidratați semințele de floarea-soarelui în apă (preferabil de seara până dimineața). Mixați-le apoi în blender cu apa, sarea, usturoiul și drojdia inactivă pentru a obține un sos.

Adăugați 3 linguri din acest sos în compoziția de mai sus și amestecați. Restul de sos se va turna între straturi.

Scurgeți feliile de dovlecei și vinete de sucul lăsat și rumeniți-le pe ambele părți într-o tigaie, sub capac.

Mixați roșiile cu sare și oregano până se fac pastă.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’6480, 4970, 4888′ button=’Cumpără aici’]

Într-un vas yena sau într-o tavă, asamblați musacaua. Așezați un strat grosuț din pasta de roșii și oregano. Așezați peste el un strat de felii de dovlecel. Presărați peste ele sos de semințe de floarea-soarelui și apoi un strat de felii de dovlecei. Adăugați un strat de umplutură din soia și ciuperci, apoi un strat de felii de vinete.

Adăugați sos de semințe, apoi un strat de felii de vinete și un strat de umplutură. Deasupra, așezați rondele de roșii crude, sos de semințe apoi pastă de roșii.

Introduceți tava în cuptor și lăsați musacaua la foc mic circa 20 de minute, până se rumenește puțin.

Această musaca poate fi servită la masa de prânz, alături de o salată de verdețuri și pâine integrală.

Sursă: Alimentația Optimă, Musaca De Vară Cu Dovlecei, Vinete Și Roșii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.