Vrei să slăbești rapid? Mănâncă doar supă luni, miercuri și vineri

O strategie simplă de a slăbi este să ținem posturile rânduite de Biserică.

Unii țin nu doar miercurea și vinerea, ci și lunea. Se spune că lunea se poate posti pentru paza îngerului și sportul casei.

Cum sa slabesti rapid - mananca doar supa luni, miercuri si vineri 1

Cum sa slabesti rapid – mananca doar supa luni, miercuri si vineri

Postul – o metodă de curățare și slăbire

Medicul Virgiliu Stroescu recomandă postul de luni, miercuri și vineri pentru refacerea organismului, dar și pentru scăderea în greutate.

Aceste zile de post înseamnă renunțarea la alimentele de origine animală. Carnea și produsele animale sunt toxice, spune dr. Stroescu. Prin post, ficatul se odihnește.

Un post și mai bun este postul negru sau postul cu apă. Acesta produce o curățare mult mai mare a organismului.

Azi nu mâncăm

Așa cum psihicul și trupul nostru are nevoie de odihnă, tot la fel și stomacul are nevoie de un mic repaos ocazional.

Precum ne luăm concediu de la serviciu, tot așa ar trebui să ne luăm liber și de la mâncare, măcar odată pe lună. Alții poate că au capacitatea să facă un post negru chiar și odată pe săptămână.

În ziua respectivă îi spunem practic tubului digestiv că are concediu. Nu îi mai dăm de lucru. Îl lăsăm să se odihnească.

În fiecare zi și la fiecare masă mâncarea de treabă stomacului, intestinului și ficatului. Acest consum regulat și neîntrerupt de alimentare nu lasă stomacul să se refacă.

Mergem așa zeci de ani de zile. Poate că în unele zile am putea să luăm o pauză și să spunem: „Azi nu mâncăm”.

Dr. Stroescu spune că atunci când apare senzația de foame, putem bea apă. Aceasta va dilua hormonul foamei și va reduce apetitul. În momentul în care ți-e foame multă, bea două pahare cu apă și s-a dus”.

Cine vrea să slăbească să mănânce doar supe

Cei care nu pot ține post doar cu apă din cauză că le scade glicemia și amețesc, pot consuma supe sau ciorbe.

Dr. Stroescu spune că postul cu supe este foarte eficient pentru scăderea în greutate. A avut pacienți care au venit cu peste 100 de kilograme și au ajuns până la 70 kg.

Când mănânci doar supă slăbești 1/2 – 1 kg pe zi

Au urmat un regim pe care dr. Stroescu îl recomandă celor care sunt foarte grași și vor să dea jos kilogramele în plus.

Luni, miercuri și vineri numai supă. Trei litri de supă, nimic altceva. Și după o lună se obișnuiește perfect organismul: Azi e post – azi e supă, mâine e mâncare obișnuită”.

Supa trebuie să fie din legume și alimente vegetale. Ea trebuie să fie cât mai simplă, să nu fie groasă. Trebuie să aibă minim 50% apă. Supele-cremă nu prea ne ajută la slăbit.

În zilele în care cineva mănâncă doar supă și digestia merge foarte bine.

În ziua aceea slăbești minim un kilogram sau jumătate de kilogram”.

Este logic că atunci când nu reducem drastic porția de mâncare vom slăbi. Avantajul supelor este că acestea umplu stomacul și țin de saț.

Cine poate să facă această cură lunea, miercurea și vinerea, e foarte bine. Cine nu, măcar o zi pe săptămână să încerce să consume numai supă. Va slăbi mai puțin, dar se va vedea diferența.

Postul cu apă îți dă mai multă energie și claritate mentală

Dr. Stroescu a făcut el însuși acest experiment. O perioadă, în fiecare miercuri consuma doar apă. A observat că organismul s-a adaptat și că în acea zi avea cea mai multă energie.

Când avea examene de dat, nu mânca, bea doar apă. La toate lua 10.

Ești mai curat după o zi de post. Ești mai odihnit. Dacă se odihnește tubul digestiv, nu te odihnești și tu? Nouă ne ia multă energie digestia.”

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Mihai Dedu a slăbit 36 kg: Am mâncat doar ciorbe, mere și salată de varză
Reguli pentru slăbit care dau rezultate garantat – de la Carmen Barcan
Mihai Dedu a slăbit 36 kg: Am mâncat doar ciorbe, mere și salată de varză
O recunoașteți? Cum a slăbit Monica Anghel peste 40 kg – ce a mâncat, la ce a renunțat
Nutriționist: Împarte farfuria în 3 părți și vei slăbi rapid – cea mai simplă metodă de slăbit

Sursă articol: Altceva cu Adrian Artene, Medicul Virgiliu Stroescu: cum ne hrănim corect? Lecție deschisă despre o alimentație sănătoasă: https://www.youtube.com/watch?v=5KE2Z-VEims&t=5043s&ab_channel=AltcevacuAdrianArtene

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.