Reguli pentru slăbit care dau rezultate garantat – de la Carmen Barcan

Oricine poate slăbi dacă respectă câteva reguli de bază. Slăbitul nu este greu pentru cei care sunt dispuși să își schimbe stilul de viață.

Pentru a-ți recăpăta greutatea normală trebuie să ai o voință și o determinare puternică. Nu doar aspectul fizic contează. O motivație mult mai importantă este îmbunătățirea stării de sănătate.

Reguli pentru slabit Carmen Barcan

Reguli pentru slabit Carmen Barcan: Vorbește Lumea

Carmen Barcan – terapeuta care „slăbește” vedetele

La multe persoane, excesul ponderal înseamnă grăsime abdominală. Aceasta mai este cunoscută în limbaj medical „obezitate abdominală”.

Grăsimea viscerală este dăunătoare deoarece ea înconjoară organele interne și poate afecta funcția lor.

Carmen Barcan este un nume sonor în domeniul slăbitului. Foarte multe persoane reușesc să scape de surplusul de greutate urmând sfaturile și procedurile corporale pe care le recomandă.

Reguli pentru slăbit de la Carmen Barcan

80% din succesul slăbitului stă în dietă, chiar dacă faci sport. Carmen recomandă de regulă mersul pe jos, câte 4-5 km pe zi. 

Invitată la diverse emisiuni, terapeuta a dezvăluit câteva din regulile pe care le aplică în cazul tuturor clienților săi.

Indiferent de greutate, înălțime, stil de viață, cei care vor să slăbească trebuie să respecte câteva principii esențiale. Fără acestea nu se pot obține rezultate.

Carmen mizează pe mâncărurile gătite în casă. În acest sens îi învață pe clienții săi să își pregătească singuri mâncărurile, din ingrediente cât mai naturale. Meniurile sunt bazate pe o diversitate de legume, fructe și verdețuri.

Fără pâine, fără gluten, fără zahăr

Glutenul și zahărul sunt principalele ingrediente pe care trebuie să le scoți din meniu dacă vrei să slăbești.

Este foarte important să renunți la pâinea și pastele din făină cu gluten. Carmen recomandă în schimb pastele din orez, pastele din leguminoase și pastele din porumb, precum și orezul integral sau orezul negru.

Terapeuta susține că glutenul îngreunează digestia și provoacă inflamație. De la zahăr, se știe, faci grăsime pe burtă.

Pauză între mese

Este obligatoriu să faci pauză între mese. Dacă ronțăi non-stop, ai șanse mari să te îngrași în continuare.

Trebuie să aștepți minim 3-4 ore până la următoarea masă. Dacă mănânci des, mâncarea din stomac nu va avea răgazul necesar să fie digerată.

Dieta propusă de Carmen Barcan este de altfel axată pe alimente care pică ușor la stomac. Slăbitul devine mai ușor când digestia merge bine.

Se poate slăbi mult mai ușor atunci când există pauză între mese: între mic-dejun și prânz cam 5 ore și ultima masă la ora 17:00-18:00„.

Carmen recomandă 3 mese pe zi, sau 2, în funcție de persoană, fără gustări. 

Mese la ore fixe

O altă regulă importantă este să iei masa la ore fixe. Setează-ți ora de masă în funcție de programul pe care îl ai și încearcă să mănânci regulat.

Această consecvență a meselor pune în funcțiune metabolismul. 

Există un ritm al lucrurilor. Se reglează astfel și metabolismul și arderile au loc mult mai rapid„.

Cina la ora 17:00

Ultima masă a zilei trebuie să fie cât mai devreme. Carmen recomandă cina la ora 17:00.

Cine mănâncă după această oră nu slăbește. În cel mai bun caz se menține, dar nu va elimina din kilogramele nedorite.

Dacă se mănâncă mai târziu – ori se slăbește foarte puțin, ori mergi pe menținere”.

Cei care se culcă foarte târziu pot lua cina la ora 19:00, spune Carmen. 

Somnul

Carmen consideră somnul cea mai importantă componentă a unei diete de slăbit, deoarece când te ești odihnit nu mai ai poftă de dulce, nici un apetit crescut în general.

„Nu te mai duci spre alimente care îți fac rău. Automat, atunci când nu ne odihnim suficient, corpul ne cere ceea ce nu este corect: cere dulce foarte mult, cere carbohidrați nesănătoși, întotdeauna ai nevoie să ronțăi”.

Fără greșeli

Atunci când ții cură de slăbire nu ai voie să faci greșeli. Trebuie să respecți întru totul dieta începută și regulile impuse.

Dacă te abați, dacă trișezi în unele zile, tu ești cel care pierzi. Orice greșeală pe care o faci se va vedea pe cântar.

Așadar, înarmează-te cu voință, ambiție și perseverență. Carmen duce multă muncă de lămurire cu clienții care sunt nesiguri sau instabili. Îi consiliază, le ridică moralul, îi ajută să depășească momentele grele.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Cum a slăbit „Busu” 24 kg – ce a mâncat la cină (5 rețete delicioase)
Carmen Barcan – Dacă urmezi dieta asta dai jos 2-4 kg într-o săptămână
O recunoașteți? Cum a slăbit Monica Anghel peste 40 kg – ce a mâncat, la ce a renunțat
Cum să slăbești după 40 de ani – 3 sfaturi de la Carmen Brumă

Surse articol:

1. Vorbește Lumea, Busu a topit 24 de kilograme: https://www.youtube.com/watch?v=SwxQjIWeYqw&ab_channel=Vorbe%C8%99teLumea
2. Vorbește Lumea, Vreți să slăbiți? Specialistul vă vine în ajutor: https://www.youtube.com/watch?v=wShl0KcjWT8&ab_channel=Vorbe%C8%99teLumea

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.