Carmen Barcan – Dacă urmezi dieta asta dai jos 2-4 kg într-o săptămână

Într-o emisiune recentă la TV, Carmen Barcan a oferit un exemplu de dietă de slăbit pe care o poate ține cineva care dorește să slăbească rapid și sănătos.

Terapeuta garantează pierderea a 2-4 kilograme într-o săptămână. Nu vă așteptați la o dietă de înfometare.

Carmen Barcan – Dieta cu care dai jos 2-4 kg intr-o saptamana

Carmen Barcan – Dieta cu care dai jos 2-4 kg intr-o saptamana: Vorbește Lumea

Carmen Barcan – terapeuta vedetelor 

Carmen Barcan este una din cele mai cunoscute personalități în domeniul slăbitului. Este terapeut de meserie, cu specializare în tratamente corporale și faciale.

A câștigat mai multe premii de-a lungul anului, atât pentru cel mai bun terapeut al anului, cât și pentru excelență în sănătate și frumusețe sau în terapii de slăbit și sculptură corporală.

Terapiile de slăbit pe care le recomandă sunt personalizate. Numeroase vedete apelează la serviciile ei pentru a-și corecta silueta.

O digestie bună accelerează procesul de slăbire

În emisiunea menționată mai sus, Carmen a dezvăluit un meniu simplu cu care cineva poate slăbi 2-4 kg pe săptămână. Acest meniu este bazat pe câteva reguli simple.

Mâncărurile pe care le recomandă sunt ușoare și naturale, făcute în casă.

Trebuie să avem foarte mare grijă la cantitate și la ce mâncăm. Să punem accentul pe legume și fructe și totul să fie foarte simplu”.

Carmen merge pe principiul că slăbitul este ajutat de o digestie bună. Nu se uită atât la calorii, cât la cât de repede se digeră un preparat.

Să nu mai mâncăm decât alimente care sunt ușor digerabile. Dacă avem o digestie corespunzătoare, procesul de slăbire este mult mai accelerat”.

„Să înjumătățim tot ce am mâncat până acum”

În ceea ce privește cantitatea și frecvența meselor, Carmen recomandă 2-3 mese pe zi, fără gustări și ronțăieli între mese. Este foarte important ca farfuria să conțină o cantitate potrivită greutății și înălțimii noastre, precum și stilului nostru de viață.

Dieta lui Carmen poate surpinde pe mulți, deoarece conține paste și fructe – alimente care sunt interzise în alte diete de slăbit.

Însă rezultatele nu vor întârzia să apară dacă o urmați cu încredere. Sfaturile ei nu dau greș.

În opinia terapeutei, cel mai important este disciplina și perseverența în respectarea regulilor alimentare impuse.

Cum să dai jos 2-4 kg pe săptămână – dieta propusă de Carmen Barcan

La masa de dimineață și la cină trebuie să consumați fructe. Carmen spune că putem alege maxim 3 tipuri de fructe pe care să le consumăm în fiecare săptămână.

Cele mai eficiente pentru arderea grăsimii sunt kiwi, ananasul și merele. Inclusiv merele coapte sunt permise.

Trebuie să ne gândim la digestie. Fructele și legumele ajută foarte mult la digestie”.

La masa de prânz Carmen ne propune o farfurie cu paste fără gluten sau o supă/ciorbă.

Trei zile cu paste, dar nu zile consecutive. Între ele intercalăm câte o zi în care să mâncăm supă, supă din legume. Două mese să fie supă, și la ora 17:00.

„Trei zile cu paste la prânz”

La capitolul paste fără gluten, avem câteva opțiuni: paste din porumb, paste din orez, paste din legume sau paste din leguminoase.

Pastele din porumb și pastele din orez sunt mai apropiate ca gust de cele din grâu. Nici nu faci diferența între ele.

Cu cât pastele sunt mai simplu gătite, cu atât sunt mai sănătoase și se digeră mult mai ușor și le putem introduce în dietă”.

Carmen ne propune diferite sosuri pentru paste, făcute în casă. Într-o zi puteți folosi un sos de pesto din avocado și semințe de pin.

În altă zi puteți opta pentru paste cu sos din ardei copți și roșii coapte, puțin parmezan ras și busuioc. În altă zi puteți merge pe o porție de paste cu creveți și roșii.

O porție de paste făcute după rețeta lui Carmen are în jur de 300-350 de calorii.

Ziua 1

Dimineața și seara se consumă fructe. „La fiecare sortiment de paste eu recomand câte un fruct. La pastele cu avocado eu recomand kiwi. La pastele cu creveți recomand mărul copt sau mărul în stare proaspătă”.

Însă nu este obligatoriu să respectați aceste combinații.

Ziua 2

Dimineață se pot consuma toate cele 3 sortimente de fructe, combinate. Două mese cu supă de legume, la prânz și la cină (ora 17:00).

Zilele 3-6

În zilele următoare se consumă tot fructe la micul-dejun, alternând o zi cu paste, o zi cu supe și tot așa, până în ziua a 7-a.

Ziua a 7-a

În ultima zi de cură se mănâncă 3 tipuri de fructe la micul-dejun, iar la prânz și la cină salată din crudități.

Salată din măr, țelină și morcov, în care putem pne niște semințe, nuci, rodie”.

Carmen Barcan este de părere că acest meniu simplu este ușor de urmat și nu duce la înfometare.

Este un meniu care ne ajută să ne menținem un tonus foarte bun. Nu ne putem plânge că nu mâncăm. Este foarte sănătos și energia este în parametri”.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Nutriționist: Împarte farfuria în 3 părți și vei slăbi rapid – cea mai simplă metodă de slăbit
Cum să îți calculezi necesarul zilnic de calorii și cât trebuie să scazi din ele ca să slăbești – nutriționistul Andu Preda
Cum să slăbești după 40 de ani – 3 sfaturi de la Carmen Brumă
Meniu indian cu care slăbești 1 kg pe zi

Surse articol:

1. Vorbește Lumea, Vreți să slăbiți? Carmen Barcan vă vine în ajutor: https://www.youtube.com/watch?v=_sY4cfKrLrU&ab_channel=Vorbe%C8%99teLumea
2. Vreau să fiu sănătos, Carmen Barcan – Terapeutul anului 2021: https://vreausafiusanatos.ro/carmen-barcan-terapeutul-anului-2021/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. As vrea sa stiu daca dieta prezentata mai sus este buna si in cazul unei persoane cu diabet. (Glicemie 1.5 fara tratament).
    Multumesc.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.