VARZA (crudă sau murată) – cel mai mare dușman al cancerului
În anii ’90, cercetătorii americani au descoperit că persoanele care mănâncă zilnic sau regulat varză (crudă sau murată) nu se pot îmbolnăvi de cancer. De asemenea, imunitatea acestora are niciodată de suferit. Cu toate acestea, continuăm să consumăm foarte puțină varză, ba de multe ori chiar ignorăm acest aliment aparent lipsit de orice valoare nutrițională.

Varza – Anti-cancerigenă
Varza → detoxifiantă, antiinflamatoare, antitumorală
Varza este cu siguranță considerată din cele mai banale legume. O folosim la salată, la învelirea sarmalelor, sau la mâncăruri gătite, fără să știm ce miracole de sănătate se ascund în frunzele sale. Dacii cunoșteau însă puterea lecuitoare a verzei, și o foloseau atât pentru bolile interne, cât și pentru cele externe (dureri reumatice, inflamații), sub formă de comprese.
Studiile recente au descoperit că frunzele verzei conțin substanțe cu proprietăți terapeutice uimitoare: antioxidante, anti-cancerigene, antiinflamatoare și imunostimulatoare. Conform cercetărilor recente, celulele canceroase nu se pot înmulți în corpul celor care consumă varză. Varza murată are o floră bacteriană bună, sănătoasă pentru sistemul digestiv, care nu permite tumorilor să evolueze.
Ce conține varza
Varza are un conținut nutritiv excepțional, contrar a ceea ce majoritatea dintre noi credem. Varza conține foarte multe vitamine din complex B (B1, B2, B3, B6 și B9), Vitaminele A, C, K și U, săruri și minerale (calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, mangan, zinc, cupru).
Conține fibre, acizi Omega-3, prin care ajută la reglarea tensiunii arteriale, la creșterea imunității, curățarea corpului de toxine și prevenirea cancerului. Varza este de asemenea o sursă minunată de clorofilă, o substanță nutritivă esențială pentru producerea de sânge (hemoglobină).
Cea mai bună formă de administrare
La fel ca în cazul altor legume și alimente vegetale, varza trebuie consumată cât mai mult proaspătă. Sucul de varză crud este considerată cea mai bună terapie pentru boli, la fel și moarea – zeama de varză acră rezultată în urma procesului de murare a verzei. Varza murată are o valoare curativă foarte mare, datorită faptului că, spre deosebire de alte alimente murate, ea păstrează intacte substanțele nutritive.
_______________________________________________________________________________________
Citește mai multe despre varză:
Sucul și moarea de varză – pentru slăbit și cancer
Varza – cel mai puternic detoxifiant natural
Varza Roșie – medicament veritabil pentru cancer și boli
Cura de Slăbire cu varză crudă sau murată
Comprese cu frunze varză – cum se aplică în diferite boli
multumim-
Asta e adevarat
da imi place