Varza roșie – leac pentru imunitate, cancer și alte boli

Varza roșie este sora tomnatică a verzei albe, înzestrată cu mult mai multe calități terapeutice.

Culoarea roșie spune deja foarte multe despre ea.

Varza roșie – leac pentru Imunitate, cancer și alte boli

Varza roșie – leac pentru Imunitate, cancer și alte boli

Este bogată în vitamine și antioxidanți care o recomandă pentru stimularea imunității, combaterea infecțiilor, prevenirea bolilor degenerative care apar odată cu vârsta și a tumorilor periculoase.

Cum să o consumi – rețete cu varză roșie

Varza roșie nu trebuie gătită la foc, deoarece toate substanțele unice pe care le conține vor fi distruse. Se consumă doar crudă și doar în stare proaspătă.

>Salată de varză roșie. Se spală, se curăță și se taie mărunt, ca pentru salată. Se stropește cu ulei de măsline, oțet de mere și puțină zeamă de lămâie. Se mănâncă proaspătă, câte 300 g pe zi, timp îndelungat, de la o lună în sus.

>Varză roșie murată. Este recomandată pentru persoanele care au probleme digestive, persoanele supraponderale care vor să slăbească, și pentru cei cu dereglări metabolice. Varza roșie murată conține antioxdanți puternici care ajută de asemenea la prevenirea cancerului.

>Suc de varză roșie. Varza se spală, se taie bucățele și se introduce în storcătorul centrifugal pentru a extrage sucul miraculoase. Se bea imediat, pentru a evita oxidarea dăunătoare. Se beau câte 300-600 ml de suc de varză roșie pe zi. Se poate ține o cură de 21-60 de zile, care se poate relua după o pauză de 2, respectiv 4 săptămâni.

Cataplasme cu varză roșie. Procedeul este identic cu cel folosit la varza albă. Frunzele se spală, se lasă la uscat și se zdrobesc pe un fund de lemn, pentru a beneficia de seva vindecătoare.

Frunzele se înfășoară într-un tifon și se aplică pe locul dureros: dureri articulare, reumatice, inflamații ale articulațiilor, alergii ale pielii. Se lasă să acționeze 2-4 ore, apoi se lasă locul să se usuce 45-60 de minute.

Tratamente cu varză roșie

• Imunitate

Varza roșie conține foarte multă vitamina C și antioxidanți prin care stimulează imunitatea.

Previne răcelile și gripa de sezon, infecțiile respiratorii, bronșice, pulmonare și urinare.

Este un leac bun pentru hepatită cu viruși sau herpes. Se consumă câte 300-400 g de salată de varză roșie pe zi.

Sucul de varză roșie stinge febra. Se beau câte 200 ml, consumați în 2-3 reprize într-o zi.

În cazul infecțiilor urinare sau care necesită antibiotic, se poate urma o cură cu varză roșie murată.

• Oboseală, surmenaj intelectual

Se consumă câte 125 g de salată de varză roșie crudă pe zi, pentru revigorarea trupului și recăpătarea tonusului psihic, nervos și muscular.

Varza roșie ajută la regenerarea organismului și la combaterea oboselii și depresiei.

• Colesterol mare

Pentru scăderea colesterolului rău și prevenirea formării de plăci de aterom se consumă câte 300 g de varză roșie pe zi, de 3-4 ori pe săptămână.

• Obezitate

Pentru reglarea greutății corporale, se consumă salată de varză roșie, câte 20-300 g pe zi, de 3-4 ori pe săptămână, pe durată îndelungată de câteva luni sau chiar ani.

Varza roșie este bogată în fibre, vitamine și minerale, și extrem de săracă în calorii și colesterol.

Taie pofta de mâncare, curăță corpul de toxine și ajută la reglarea metabolismului.

• Constipație

Persoanele constipate pot cosuma câte 200 g de salată de varză roșie pe zi, pentru reglarea florei intestinale și detoxifierea colonului.

• Cancer gastric

Se face o cură cu câte un litru de suc de varză roșie pe zi, pentru stoparea cancerului la stomac sau cancerului bucal.

Varza roșie conține sulforafani – antioxidanți cu proprietăți antitumorale  și regeneratoare a celulelor sănătoase de la nivelul stomacului și intestinului subțire.

• Cancer intestinal

Se consumă câte 300 g de salată de varză roșie pe zi, în cure de câte 3 luni, cu o lună pauză între ele. Este un tratament inhibitor pentru polipii intestinali și tumorile maligne.

• Cancer uterin

Se recomandă câte 600-800 ml de suc de varză roșie pe zi, timp de 3-4 luni, pentru inhibarea celulelor maligne și remisia cancerului uterin.

• Menopauză

200 g de varză roșie pe zi în cure de câte 4 săptămâni, poate reduce simptomele menopauzei. Efectele se datorează procesului de reglare hormonală a corpului prin consumul acestui aliment senzațional.

Varza roșie crudă ajută în bufeuri, transpirații nocturne, depresie, anxietate, nervozitate și alte simptome sau chiar boli asociate: osteoporoză, prolaps uterin, cancer la sân, cancer ovarian sau cancer uterin.

• Cancer la sân

Studiile au arătat o reducere a cancerului la sân cu 40% în urma curei cu varză roșie la femeile bolnave.

• Cancer de piele

Se aplică în fiecare zi cataplasme cu varză roșie, timp de 4-6 ore. Tratamentul are rezultate excepționale.

• Boli de piele

În cazul eczemelor infecțioase sau alergice, se aplică frunze de varză roșie zdrobite, timp de 4 ore pe zi, până la vindecare completă. 

Pentru arsuri ușoare și grave, se pun comprese cu suc de varză roșie, timp de 15 minute, de 2-3 ori pe zi. ajută la vindecarea și cicatrizarea arsurilor, datorită efectelor antiinflamatoare și antiseptice.

Rănile greu vindecabile se pot trata cu comprese cu suc de varză roșie, aplicate o oră.

Contraindicații

Rareori, pot să apară efecte adverse la nivelul stomacului. În cazul celor sensibil la stomac, se recomandă consumul de fenicul, chimen sau anason.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. facuta suc cu morcov si telina,sau orice combinatie.

  2. Mai este varza rosie in magazine?sau s-a cumparat ?la asa reclama cred ca nu se mai gaseste

  3. In general, varza si surorile ei, sunt medicamente. De exemplu gulia.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.