Comprese cu Frunze de Varză – Cum se Aplică în Diferite Boli

Frunzele de varză au o anumită „afinitate terapeutică” pentru substanţele toxice, iar prin aplicarea lor pe corp, le obligă pe acestea să iasă din ţesuturi. Compresele cu frunză de varză favorizează eliminarea supuraţiilor la abcese, furuncule sau alte boli cutanate. Se aplică şi pe pielea sănătoasă care acoperă ţesuturi bolnave.

comprese cu varza

Comprese cu Frunze de Varză – Cum se Aplică în Diferite Boli

Frunzele de varză – Proprietăți 

Dacă boala se întinde pe suprafeţe mari, lichidul aflat sub piele în părţile neacoperite cu varză va fi absorbit şi dirijat spre locurile acoperite, iar de acolo este eliminat. Vindecarea intervine rapid după ce cauza bolii a fost îndepărtată.

Dacă după aplicare frunza de varză devină brună la culoare, e semn că secreţia sau puroiul conţine substanţe caustice. Dacă devine galbenă, uscată sau veştejită, atunci boala sau s-a vindecat prin compresele anterioare, sau este foarte rebelă.

Varza are efect remineralizant şi reconstitutiv asupra ţesuturilor. Conţine o sumedenie de substanţe: săruri, Vitamina K, Vitamina U – ocrotitoare a mucoaselor, Vitamina K cu rol antihemoragic, calciu, fier, Vitamina C, Vitamina B1 şi B2, Vitamina PP, Vitamina A şi D. Aceste substanţe conţinute de sucul de varză favorizează cicatrizarea, mai ales în cazul colitelor ulceroase, şi sunt dezinfectante în cazul aparatului respirator, eczemelor sau seboreei.

Sucul de varză are o mulţime de efecte vindecătoare:

• Hrăneşte ţesuturile
• Întârzie îmbătrânira
• Ajută la respiraţia celulară
• Favorizează absorbţia oxigenului la nivelul celulelor
• Apără contra maladiilor
• Produce hemoglobină
• Combate anemia şi contribuie la fixarea calciului

Cum se aplică frunzele de varză?

Se folosesc frunze de varză verzi. Se zdrobesc şi se aplică pe zona afectată cu partea exterioară a verzei. Se pun calde, presându-se cu cu o sticlă caldă. Se aplică extern pentru tratarea următoarelor afecţiuni:

– Inflamaţii oculare, muţenie, surditate
– Vărsat de vânt, pojar, urticarie, scarlatină, sifilis
– Astm, guturai, bronşită, boli febrile, malarie, tifos
– Migrene, cefalee, epilepsie, isterie
– Zona zoster, băşici, acnee, eczeme, plăgi, afecţiuni eruptive
– Arsuri, răni, muşcături de şarpe, cangrenă
– Fracturi, entorse, luxaţii, nevralgii, reumatism, gută, paralizii
– Afecţiuni intestinale, ulcer, alcoolism, diabet, hemoroizi

Majoritatea bolilor menţionate aici au drept cauză anumite toxine, pe care varza le elimină cu precizie prin piele, prin procesul care se numeşte depuraţie cutanată.

Tratamente cu varză pentru diferite boli

• Astm – se aplică pe piept şi pe regiunea superioară a abdomenului comprese de câte 4 frunze mari de varză, dimineaţa şi seara.
• Ameţeală, cefalee, tensiuni nervoase, irascibilitate – se înfăşoară picioarele cu cu frunze de varză, compresele se schimbă dimineaţa şi seara.
• Tulburări gastrice şi intestinale – se aplică comprese cu varză pe abdomen.
• Ulcere gastrice – în acest caz se poate bea suc de varză.
• Cancer – frunzele de varză uşurează durerile, micşorează supuraţia şi combate mirosul neplăcut.
• Gută, reumatism, fracturi, inflamaţii oculare – se aplică comprese calde cu frunză de varză.
• Menoragii – se pun comprese pe abdomen şi pe regiunea rinichilor pentru calmarea durerilor şi reglarea menstruaţiei. Tratamentul se face câteva luni.
• Paralizii ale extremităţilor – se înfăşoară întreaga extremitate în frunze de varză.
• Arsuri – compresele cu varză aplicate pe locul afectat atenuează durerile, împiedică formarea băşicilor şi ajută la cicatrizarea curată a rănilor.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. cum se foloseste varza in hepatita cu virus c

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.