Varza – Cel mai Puternic Detoxifiant Natural

Aparent, varza este o legumă banală, cu un gust nu foarte interesant, care surprinde însă prin proprietățile sale detoxifiante asupra corpului. Varza are o afinitate aparte pentru toxine, întrucât le atrage și le elimină din organism, ajutând astfel la curățarea corpului de deșeuri și substanțe nocive care favorizează apariția bolilor.

Varza – Cel mai Puternic Detoxifiant Natural

Varza – Cel mai Puternic Detoxifiant Natural

Elimină toxinele. Varza se poate utiliza în scop terapeutic atât intern, cât și extern. La nivelul pielii, frunzele lasă un suc benefic atunci când sunt aplicate pe răni, care are un efect de cicatrizare perfectă și rapidă, fiind un leac de neînlocuit în tratarea afecțiunilor cutanate.

Energizează organismul. Glucidele și protidele din varză sunt cele care încarcă organismul cu energie și capacitate de reconstrucție. Varza este bogată în iod, arsenic, sulf, fosfor, cupru și calciu, toate având un rol remineralizant și re-echilibrant pentru întregul corp.

Anemie. Varza conține foarte mult fier, cupru și mangan, minerale recomandate în tratarea anemiei și a stărilor de slăbiciune generală. Se bea suc de varză sau se consumă sub formă de salate. Efectul anti-anemic se datorează însă mai ales clorofilei.

Ulcer gastric. Se bea suc de varză zilnic, timp de 3 săptămâni. Petru un gust mai tolerabil, sucul de varză se poate combina cu suc de morcov sau de mere.

Afecțiuni gastrice. Medicii nutriționiști recomandă varza și pentru tratarea problemelor gastro-intestinale, cum este colita ulceroasă sau parazitoza. Se bea în special suc de varză, întrucât acesta conține mucilagii, săruri de potasiu, sulf, Vitamina K și U, care ajută la cicatrizarea leziunilor gastrice, stoparea hemoragiilor și vindecarea colitei.

Ciroză. Se consumă 400 g de varză (jumătate crudă, jumătate fiartă) pe zi. Tratamentul are un efect extraordinar de regenerare asupra celulei hepatice.

Curățarea tractului intestinal. Pentru a resimți din plin efectul dezinfectant și digestiv asupra sistemului intestinal, se recomandă consumul de varză murată, preparată în casă. Varza murată conține fermenți care ajută la arderea grăsimilor și a celulozei, precum și acizi lactici care ajută la curățarea intestinelor. Varza murată nu trebuie spălată înainte de utilizare, pentru a nu pierde toate aceste substanțe nutritive obținute prin fermentare.

Cancer. Prin efectul detoxifiant, diuretic și antioxidant (Vitamina A), varza hrănește țesuturile corpului și reduce procesul natural de îmbătrânire. Varza este tonifiantă și dezinfectantă, și este utilă pentru sistemul nervos, sistemul respirator și piele. Conține Vitamine B, calciu, magneziu și potasiu, substanțe prin care combate maladiile canceroase.

Ulcer varicos. Frunzele de varză sunt un remediu inegalabil în ceea ce privește afecțiunile cutanate: răni, infecții, crăpături ale pieii, mușcături, contuzii, plăgi, cangrene, tumori, eczeme, ulcer varicos, arsuri, necroze, acnee, hemoroizi. Se pot aplica frunze de varză zdrobite și pentru tratarea nevralgiilor, durerilor articulare, lombare, ascite, sau pentru ameliorarea durerilor de cap – migrene și cefalee. Varza absoarbe răul și în cazul afecțiunilor hepatice, gastrointestinale sau pulmonare.

Frunze de varză aplicate extern. Pentru aceste tratamente se folosesc frunzele proaspete de la suprafața verzei, cele pe care de regulă le îndepărtăm atunci când gătim. Frunzele se spală sub un jet de apă rece și se lasă la uscat. Se taie nervurile mari și se zdrobesc ușor pe ambele părți cu o sticlă. Se aplică mai întâi finet, apoi frunza de varză, apoi din nou finet. Se leagă cu o legătură lejeră.

Imediat după aplicarea frunzelor de varză pe locul afectat, va apărea o senzație de durere și o supurație. Aceste fenomene sunt normale, și sunt totodată o dovadă că organismul începe să se curețe de boală și să elimine toxinele dăunătoare. Dacă totuși durerea este prea puternică, tratamentul se întrerupe. Zona se unge în schimb cu ulei de migdale sau de măsline presat la rece. După reducerea inflamației, se poate relua aplicarea de frunze de varză. În cazul rănilor deschise și ulcer varicos, se înmoaie frunzele mai întâi în apă fierbinte 1-2 minute, apoi se aplică, pe perioada nopții.

Pe plan intern, varza este bine să fie consumată crudă, sub formă de salată. Persoanele care au o mare sensibilitate digestivă pot consuma varza în salată numai după ce au înmuiat frunzele în apă clocotită pentru un minut.

Citeşte mai multe despre:

8 comentarii

  1. Auzisem ceva ceva,dar am sa incerc remediul<3

  2. Dar mai ales sucul de varza cu morcov : 3 pahare pe zi inainte de masa timp de 3 saptamini cu o saptamina pauza si reluati in nou . Da rezultate f. bune in crizele de ulcer si colon iritabil

  3. Varza are vutamina U care se distruge prin fierbere.De asta in unele cazuri poate fi indigesta.Insa sucul de varza de toamna vindeca cea mai severa forma de ulcer,nemaifiind nevoie de”cutit”!1/2 pahar cu 1/2 ora inainte de mese.Nuse mai mananca nimic intre mese!Vindecare100%!

  4. e valabil si pentru varza rosie?

  5. Multumesc frumos , o seara placuta.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.