Pastă de măceșe cu miere și ghimbir – protecție sporită împotriva bolilor de sezon

Recomandăm această rețetă de pastă de măceșe cu miere și ghimbir celor care vor să-și protejeze sănătatea în sezonul rece prin mijloace naturale preventive și curative.

Măceșele revigorează organismul. Îl aprovizionează cu vitamine, minerale și antioxidanți protectori.

Pasta de macese cu miere si ghimbir – protectie sporită impotriva bolilor de sezon

Pasta de macese cu miere si ghimbir – protectie sporită impotriva bolilor de sezon: Beck

Măceșele – beneficii

Măceșele conțin foarte multă vitamina A, vitamina C și potasiu. Au doze bune de vitamina E, vitamina K, vitamina B3, fosfor, calciu și magneziu.

Studiile au arătat că polifenolii din măceșe previn înmulțirea celulelor canceroase.

Extractele de măceșe reduc creșterea și migrarea celulelor de cancer mamar și cancer colorectal.

Au proprietăți antiinflamatoare puternice, datorită unui flavonoid numit tilirozidă. Reduc nivelul proteinei C-reactive.

Citește și – Măceșele au un efect antiinflamator de 3 ori mai mare decât Paracetamolul

Consumate cu regularitate, măceșele ajută la scăderea colesterolului.

Vitamina C ajută sistemul imunitar și menține sănătatea vaselor de sânge. Totodată, optimizează absorbția fierului.

Măceșele sunt recomandate persoanelor cu boli articulare. Extractele de măceșe pot reduc durerile de artrită cu până la 90%.

Cercetările pe animale au arătat că pudra de măceșe scade nivelul zahărului din sânge și crește toleranța la glucoză.

Uleiul din măceșe îmbunătățește sănătatea pielii. Reduce ridurile și liniile fine.

Măceșele ajută circulația sangvină și funcția rinichilor.

Pastă de măceșe cu miere și ghimbir – rețetă

Ingrediente

• 500 g de măceșe
• 500 g de miere
• 50 g de rădăcină de ghimbir
• 1 lămâie mare
• 150-300 ml de apă

Mod de preparare

Sortați măceșele și păstrați-le doar pe cele sănătoase. Înlăturați-le pe cele uscate. Dacă măceșele sunt zbârcite și nu au pulpa cărnoasă, nu veți obține multă pastă din ele.

Spălați-le în mai multe ape și cântăriți-le. Curățați apoi ghimbirul de coajă și tăiați-l bucăți mai mici. Stoarceți sucul de la lămâie.

Puneți măceșele în vasul robotului sau blenderului. Adăugați apa și mixați la viteză mare până când fructele se transformă într-o pastă.

Treceți pasta de măceșe printr-o sită. Pulpa de măceșe rezultată se pune din nou în blender. Se adaugă ghimbirul, mierea și sucul de lămâie.

Se mixează din nou, pentru omogenizare. Pasta de măceșe cu miere și ghimbir este gata.

Transferați-o în borcane de sticlă. Este important ca borcanele să aibă capace noi, care se închid ermetic. Păstrați borcanele cu pastă de măceșe în frigider. După o zi de stat la rece se poate consuma.

Citește și – Măceșele ajută la scăderea grăsimii abdominale

După deschiderea borcanului, pastă de măceșe trebuie consumată în maxim 3 luni.

Mod de administrare

Se recomandă câte 1-3 linguri de pastă de măceșe pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor.

Pasta se poate consuma ca atare, sau se poate pune într-o cană cu apă, ceai sau suc.

Doza pentru copiii este de 1-3 lingurițe pe zi.

Citește și – Gem de măceșe fără zahăr, bun și pentru diabetici – rețetă și beneficii

Puteți ține cure de 2-4 săptămâni. Cel mai propice moment de administrare a acestui preparat este în sezonul de răceli, viroze și gripă. După o pauză de 1-2 săptămâni, cura se poate relua.

Note și sugestii

Nu aruncați cojile și semințele de măceșe care rămân după strecurare. Puneți-le din nou în blender cu apă și mai filtrați o dată.

Veți obține un suc de măceșe care poate fi servit imediat, cu suc de lămâie și miere. Dacă nu-l terminați într-o zi, păstrați-l la frigider într-o sticlă și consumați-l în maxim 3 zile.

Pasta de măceșe cu miere – indicații terapeutice

Măceșele sunt renumite pentru efectele lor vitaminizante, fortifiante și energizante.

Nutriționiștii și fitoterapeuții le recomandă ca tonic imunitar. Sunt deosebit de utile în perioada rece a anului, când se înmulțesc virusurile și patogenii care provoacă afecțiuni respiratorii.

Măceșele sunt de asemenea benefice pentru inimă și vasele de sânge.

Citește și – Măceșele combat 10 boli – studii științifice

Au propietăți antioxidante, antiinflamatoare și mineralizante. Ajută la purificarea sângelui. Îmbunătățesc funcția ficatului.

Susțin integritatea pielii și a oaselor, datorită faptului că stimulează producția de colagen.

Sunt utile în curele de slăbire, grație efectului stimulator asupra metabolismului.

→ răceală, gripă
→ imunitate scăzută
→ anemie
→ hipertensiune arterială
→ boli inflamatorii
→ boli articulare
→ obezitate

Citește și – Măceșe și cătină – prescripția de toamnă pentru o imunitate puternică

Precauții

Cereți sfatul medicului înainte să consumați măceșe în scop terapeutic dacă urmați un tratament medicamentos.

Surse articol:

1. Leacuri Vechi, Pastă de măceșe cu miere, polen, ghimbir, lămâie și mentă la rece: https://leacurivechi.ro/remedii/pasta-de-macese-cu-miere-polen-ghimbir-lamaie-si-menta-la-rece–264
2. Ravi Teja Tadimalla, Rachelle Caves, 12 Amazing health benefits of rose hips: https://www.stylecraze.com/articles/amazing-health-benefits-of-rosehips/#what-is-rosehip-good-for

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.