Gem de măceșe fără zahăr, bun și pentru diabetici – rețetă și beneficii

Foarte multe persoane se întreabă cum se prepară gemul de măceșe în casă.

Unii sunt doritori să afle o rețetă de gem de măceșe fără zahăr.

Cum sa faci gem de macese fara zahar

Cum sa faci gem de macese fara zahar: Beck

Măceșe beneficii

Măceșele sunt consumate ca medicament în sezonul de răceli și gripe.

Vitaminele antioxidante pe care le conțin protejează corpul de răceli și cresc rezistența la infecții.

În măceșe se găsesc concentrații mari de vitamina C, vitamina A, vitamina E și flavonoide.

Acestea îmbunătățesc circulația sângelui și reduc riscul de boli cardiovasculare.

Citește și – Măceșele combat 10 boli – studii științifice

Măceșele se culeg toamna, în intervalul octombrie-noiembrie.

Recoltați-le din locuri nepoluate. Purtați mănuși, pentru a vă proteja mâinile de spini.

Gem de măceșe fără zahăr – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de măceșe crude / 1 kg raw rosehips
• 2 litri de apă / 2 liters water
• sucul de la 1 lămâie / juice of 1 lemon
• 2-3 linguri de îndulcitor din stevia, eritritol sau green sugar / 2-3 tablespoons stevia, erythritol or another sweetener of your choice

Mod de preparare

Spălați măceșele și tăiați capetele. Puneți-le într-o cratiță. Adăugați apa și aduceți la punctul de fierbere.

Când apa începe să clocotească, reduceți temperatura. Fierbeți măceșele la foc mic timp de 30-40 de minute, cu capacul pus.

Dacă apa scade și fructele nu s-au înmuiat, mai completați cu apă.

Fructele sunt gata când au devenit foarte moi și ușor de zdrobit.

Transferați măceșele într-o sită fină. Pasați fructele cu zdrobitorul de cartofi.

Pentru a separa cojile și semințele de pulpă, presați pasta cu o paletă sau cu o lingură de lemn.

Dacă vreți să vă ușurați munca, folosiți o sită pentru pasat sau presă pentru pastă de măceșe.

Pasta de măceșe se pune din nou în cratiță. Se adaugă sucul de lămâie.

Amestecați bine și lăsați pasta de măceșe să mai dea câteva clocote. Autoarea rețetei spune că gemul se mai îngroașă după ce se răcește, chiar dacă acum are o consistență subțire.

Dacă vreți, puteți să îl mai fierbeți, până când se îngroașă și atinge consistența dorită.

Adăugați îndulcitorul și amestecați bine. Dacă gemul nu este suficient de dulce pentru gustul vostru, mai adăugați îndulcitor.

Stingeți focul. Transferați gemul de măceșe fierbinte în borcănele pe care le-ați sterilizat înainte, inclusiv capacele.

Citește și – Pastă de măceșe fără zahăr și fără fierbere – cel mai simplu remediu pentru creșterea imunității 

Sterilizare și conservare

Când faceți gem fără zahăr sau alt conservant, este indicat să sterilizați din nou borcanele după ce s-au răcit.

Puneți-le într-o cratiță pe fundul căreia ați pus un prosop. Turnați apă în cratiță până la gura borcanelor.

Când apa a început să clocotească, dați focul la mic și fierbeți 30 de minute.

Stingeți focul și lăsați borcanele în oală. Acoperiți oala cu capacul și apoi cu o pătură. Lăsați-le așa timp de 24 de ore, să se răcească în apă.

Citește și – Cum se face pectina din mere pentru dulcețurile și gemurile fără zahăr

Gemul de măceșe fără zahăr se păstrează în frigider.

Sugar-free rosehip jam – recipe in english

Wash and cut the ends of the rosehips. Put them in a pot. Add the water and boil on low heat for about 30-40 minutes.

If the water is reduced before the fruits are soften, add more.

The fruits need to be very very soft.

Pour them into a fine sieve and mash them with the potato masher. Press the piure with a wooden spoon to release the paste without the seeds and the skins.

Transfer the rosehip paste back in the pot. Add the lemon juice and the sweetener. Bring to a boil and pour the rosehip jam in sterilized jars.

After they are cooled down, boil the jars in a pot with water for about 30 minutes so that the rosehip jam lasts longer.

Surse articol:

1. Simply Beyond Herbs, Rose hip jam recipe: https://simplybeyondherbs.com/rose-hip-jam/#mv-creation-6-jtr
2. Gina Bradea, Gem de cășune natural, fără zahăr: https://pofta-buna.com/gem-de-capsune-natural-fara-zahar/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.