Imunitatea este o armă naturală a organismului împotriva virozelor, infecțiilor și bolilor. De o imunitate puternică avem nevoie mai ales toamna și iarna. În sezonul rece crește semnificativ rata virozelor, alergiilor și altor afecțiuni respiratorii. O metodă optimă prin care […]
Articole despre 'măceşe'
Cum se usucă măceșele pentru iarnă
Măceșele sunt o sursă valoroasă de nutrienți și compuși bioactivi cu rol terapeutic. Din păcate, potențialul lor curativ este subestimat sau prea puțin cunoscut și exploatat. Ce conțin măceșele Compoziția lor chimică este deosebit de diversă: polifenoli (acizi triterpeni, flavonoide, […]
Măceșele cresc rezistența la atacul patogenilor și previn multiple boli
Riscul de îmbolnăvire în perioade rece a anului este mult mai mare. El poate fi însă diminuat cu ajutorul plantelor și alimentelor imunitare. Unul din cele mai eficiente tonice imunitare, vitaminizante și revitalizante este măceșul. Cunoscut și sub numele de […]
Cura cu ceai de măceșe – deosebit de utilă în perioada rece
Măceșul mai este cunoscut și sub numele de „trandafir sălbatic” sau „rujă”. În scop medicinal se folosesc fructele, care au efecte vitaminizante și tonice. Compoziția chimică a măceșelor Fructele de măceș conțin cantități importante de vitamina C, vitamina A, vitamine […]
Măceșul reduce adâncimea ridurilor din colțul ochilor
√ Bazat pe studii științifice Apariția ridurilor poate fi o urmare firească a îmbătrânirii pielii sau o consecință a expunerii la razele ultraviolete (foto-îmbătrânirea pielii). În ambele cazuri, bariera pielii nu mai funcționează optim. Pielea devine uscată. Se formează pete […]
Măceșele scad inflamația și durerea articulară
Măceșele sunt deseori administrate sub formă de ceai sau suplimente pentru tratarea simptomelor de răceală și gripă și întărirea imunității. Studiile recente au arătat că aceste fructe au beneficii mult mai mari, care se datorează proprietăților lor antiinflamatoare și antioxidante. […]
Măceșele reduc severitatea răcelilor
√ Articol documentat Iarna este anotimpul virozelor, dar și al fructelor care pot preveni afecțiunile respiratorii în general. Citricele, cătina, măceșele, ananasul și kiwi sunt doar câteva exemple în acest sens. Răcelile rămân în continuare boli fără leac. Tratamentele disponibile […]
Cidrul de măceșe întărește întreg organismul – cum se prepară
Cidrul de măceșe poate fi un tonic excelent pentru organism în perioada iernii. Dacă aveți măceșe uscate în casă, nu ezitați să preparați această băutură sănătoasă! Aceste fructe sunt bogate în vitamine care întăresc imunitatea, precum C, vitamina A și […]
Cel mai simplu remediu din măceșe pentru creșterea imunității în sezonul rece
După ce vei încerca această pastă de măceșe cu siguranță o vei înscrie în caietul cu rețete preferate și o vei prepara an de an! Pasta de măceșe obținută după indicațiile de mai jos are o valoare nutrițională remarcabilă, dat […]
Ceai călugăresc de măceșe (tonifică inima și vasele de sânge)
√ Articol documentat Măceșele se numără printre minunile pe care le putem găsi în mod gratuit în farmacia Domnului, care este natura. Aceste fructe tomnatice au demonstrat beneficii în numeroase afecțiuni. Sunt folosite în mod special pentru răceli, gripă și […]
Măceșele ajută la scăderea grăsimii abdominale
Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Cei mai mulți dintre noi știm că măceșele sunt bune pentru întărirea imunității și le consumăm pe parcursul iernii ca să […]
Pune măceșe în miere și vei avea o imunitate mai bună la viroze și răceli
Cum ne putem întări imunitatea? Iată o întrebare la care mulți caută răspuns. Răspunsul este simplu: prin mijloace naturale. Imunitatea înnăscută poate fi crescută sau întărită printr-o dietă hrănitoare, printr-un echilibru între muncă și odihnă, prin evitarea stresului. Există de […]
Măceșele au un efect antiinflamator de 3 ori mai mare decât Paracetamolul
Informațiile prezentate în acest articol se bazează pe studii științifice. Link-urile către sursele citate sunt afișate la finalul articolului. Măceșele au o acțiune antiinflamatoare de 3 ori mai puternică decât cea a Paracetamolului, spune dr. Gheorghe Mencinicopschi în una din […]
Pastă sau gem de măceșe – rețetă + beneficii
Pasta de măceșe este o delicatesă pe care o putem prepara spre sfârșitul verii. Recoltarea măceșelor se face în perioada august-septembrie. Culoarea lor roșie închisă este semnul că s-au copt complet și sunt gata de cules. Măceșele nu sunt fructe. […]
Cum să faci pulbere de măceșe – o bombă de vitamine
√ Articol documentat De ce merită să faci pulbere de măceșe în casă? Deoarece poate fi folosită în scop profilactic sau ca adjuvant în caz de răceli, infecții și imunitate scăzută. Măceșele sunt foarte bogate în vitamine, minerale și antioxidanți. […]