Măceșele pe care vrem să le folosim la prepararea de siropuri, gemuri sau paste trebuie să fie coapte bine. Nu vă grăbiți să le culegeți dacă încă nu au devenit vișinii. Pentru a le putea pasa și a extrage pulpa, […]

Măceșele pe care vrem să le folosim la prepararea de siropuri, gemuri sau paste trebuie să fie coapte bine. Nu vă grăbiți să le culegeți dacă încă nu au devenit vișinii. Pentru a le putea pasa și a extrage pulpa, […]
Combinația dintre fructele de pădure și produsele apicole este reușită nu doar ca efect nutritiv și terapeutic, ci și ca gust. În acest articol vă prezentăm o rețetă propusă de cei de la „Leacuri Vechi”, care conține măceșe, miere, polen, […]
Măceșele fac parte din gama de fructe sălbatice care ajută la fortificarea organismului în sezonul de toamnă-iarnă. Acestea pot fi culese direct din natură, sau pot fi cumpărate din piețe. Se păstrează în congelator, sau se usucă pentru ceai. Gospodinele […]
Biologul și cercetătorul român Virginia Ciocan consideră măceșele adevărate comori de sănătate care „merită un loc în față pe rafturile farmaciei verzi a naturii”. Fructele sălbatice sunt cel mai prețios dar pe care ni-l face toamna în generozitatea ei. Măceșele, […]
Măceșele au început să se coacă și ne invită la cules. Făceți-vă provizii pentru iarnă. Aceste fructe sunt tonice extraordinare pentru organism în sezonul rece! Prin bogăția lor de vitamina C sprijină sistemul imunitar și ajută la tonifierea vaselor de […]
Măceșele sunt folosite pentru prevenirea și tratarea bolilor cu mult înainte de perioada Evului Mediu. O figură cunoscută din mediul monahal german – Hildegard von Bingen, are câteva recomandări valoroase referitoare la utilizarea acestor fructe în scop vindecător. Ce conțin […]
Una din cele mai eficiente forme de administrare a plantelor în general este tinctura. Acest lucru este valabil și în cazul fructelor, precum măceșele. Spre deosebire de ceai, tinctura păstrează integral conținutul de vitamina C din fructe. Alcoolul absoarbe principiile […]
Recomandăm această rețetă de pastă de măceșe cu miere și ghimbir celor care vor să-și protejeze sănătatea în sezonul rece prin mijloace naturale preventive și curative. Măceșele revigorează organismul. Îl aprovizionează cu vitamine, minerale și antioxidanți protectori. Măceșele – beneficii […]
Aveți o recoltă bună de măceșe și vreți să le conservați într-un mod cât mai sănătos pentru iarnă? Faceți o pastă de măceșe fără zahăr. Rețeta este mai simplă decât v-ați putea aștepta. Gemul de măceșe sau dulceața de măceșe […]
Foarte multe persoane se întreabă cum se prepară gemul de măceșe în casă. Unii sunt doritori să afle o rețetă de gem de măceșe fără zahăr. Măceșe beneficii Măceșele sunt consumate ca medicament în sezonul de răceli și gripe. Vitaminele […]
Imunitatea este o armă naturală a organismului împotriva virozelor, infecțiilor și bolilor. De o imunitate puternică avem nevoie mai ales toamna și iarna. În sezonul rece crește semnificativ rata virozelor, alergiilor și altor afecțiuni respiratorii. O metodă optimă prin care […]
Măceșele sunt o sursă valoroasă de nutrienți și compuși bioactivi cu rol terapeutic. Din păcate, potențialul lor curativ este subestimat sau prea puțin cunoscut și exploatat. Ce conțin măceșele Compoziția lor chimică este deosebit de diversă: polifenoli (acizi triterpeni, flavonoide, […]
Riscul de îmbolnăvire în perioade rece a anului este mult mai mare. El poate fi însă diminuat cu ajutorul plantelor și alimentelor imunitare. Unul din cele mai eficiente tonice imunitare, vitaminizante și revitalizante este măceșul. Cunoscut și sub numele de […]
√ Bazat pe studii științifice Măceșele, cunoscute în unele zone ale țării și sub numele de „cacadâr”, „trandafir sălbatic”, „rug” sau „rujă” sunt folosite în scop culinar și terapeutic din vechime. Sunt deosebit de bogate în vitamina C, vitamina A, […]
Măceșul mai este cunoscut și sub numele de „trandafir sălbatic” sau „rujă”. În scop medicinal se folosesc fructele, care au efecte vitaminizante și tonice. Compoziția chimică a măceșelor Fructele de măceș conțin cantități importante de vitamina C, vitamina A, vitamine […]