√ Articol documentat Câtă vreme este leurda pe piață, nu ratați sezonul ei! Consumați-o cât mai mult în stare proaspătă, adăugați-o în salate. Din frunzele ei se pot face de asemenea diverse preparate nutritive și medicinale, precum tinctură sau oțet. […]
Articole despre 'leurda'
Leurda are proprietăți remarcabile imunitare, anticolesterol și antitumorale
Leurda este una din cele mai aromatice și sănătoase verdețuri pe care o putem folosi la salatele de primăvară. Un vechi proverb englezesc spune: Mănâncă praz în martie și leurdă în mai, și în restul anului medicii pot pleca în […]
SALATĂ de LEURDĂ cu OUĂ (rețetă + beneficii)
Leurda, denumită științific Allium ursinum L., este folosită de sute de ani în medicina tradițională din diferite zone ale lumii. Studiile recente realizate pe animale au arătat că acest tip de „usturoi sălbatic”, cum mai este numită, are efecte mult […]
Ceaiul de LEURDĂ potolește PALPITAȚIILE și reglează RITMUL inimii
Leurda (allium ursinum), cunoscută în popor și sub numele de usturoița sau usturoiul sălbatic, este un veritabil medicament al primăverii, pe care îl putem culege direct din natură. O găsim de asemenea la discreție pe tarabele din piață, alături de […]
TINCTURA de LEURDĂ are proprietăți ANTITUMORALE, ANTIBIOTICE, IMUNOSTIMULATOARE (rețetă video)
Această verdeață cu o aromă primăvăratică de usturoi este înzestrată cu proprietăți medicinale uimitoare: imunostimulatoare, antibacteriene, antiseptice, antivirotice, antifungice, expectorante și bronhodilatatoare. Substanțele din leurdă ajută sistemul imunitar să pună în mișcare celulele imunitare care ne apără de agenții infecțioși. La […]
Mâncați LEURDĂ! Curăță SÂNGELE, PLĂMÂNII, FICATUL și INTESTINELE
Leurda, unul din cei mai buni curățitori ai organismului, mai este cunoscută în popor și sub numele de usturoiță, usturoiul ursului sau usturoi de pădure. Este o plantă care crește spontan, în zone sălbatice. Apare în lunile martie-aprilie. Frunzele se […]
Uleiul de LEURDĂ are o valoare terapeutică deosebită – rețeta dr. biolog Virgina Ciocan
Leurda este o plantă medicinală de primăvară extrem de sănătoasă. Am găsit un mod interesant de a prepara și conserva această verdeață, sub formă de ulei. Adăugat în salate sau în alte preparate, uleiul de leurdă le dă acestora o […]
Pateu de LEURDĂ cu NUCI – rețetă de post
Leurda (Allium ursinum) mai este cunoscută în popor sub numele de „usturoiul ursului”, deoarece urșii caută cu multă sete această plantă după perioada de hibernare, pentru a-și reface puterile. Face parte din aceeași familie cu ceapa și usturoiul. Mirosul înțepător […]
LEURDA îmbunătățește MEMORIA și starea bolnavilor cardiovasculari
Leurda este una din cele mai puternice plante medicinale. Are o forță depurativă remarcabilă pentru întregul organism. În cartea sa, „Sănătate din Grădina Domnului”, botanista austriacă Maria Treben scrie despre leurdă că este un remediu excelent pentru memorie. Ajută de […]
Tinctură de Leurdă – Preparare, Administrare, Indicații Terapeutice
Scrierile medicului grec Dioscoride despre utilizarea acestei plante medicinale vorbesc despre efectul depurativ puternic al leurdei asupra sângelui, plămânilor, tractului digestiv și rinichilor. Ceea ce este cu adevărat impresionant este că leurda este considerată mai puternică din punct de vedere terapeutic […]
Leurda Curăță Sângele, Stomacul și Intestinele – Cum să o Consumi
Fiecare primăvară aduce cu sine frumusețea naturii, și totodată bogăție de vindecare prin plantele sale. Prima înverzire a naturii ne redă bucuria, avântul și revigorarea necesară pentru a face față unui nou an. Acesta este momentul cel mai prielnic pentru […]