Știați că verdețurile de primăvară sunt benefice nu doar pentru sănătatea internă, ci și pentru piele? Dacă le consumăm ca aliment, ele vor curăța corpul din interior spre exterior, datorită acțiunii lor detoxifiante. Însă putem să le folosim și extern, […]
Articole despre 'leurda'
Pastă de leurdă și semințe, fără ulei
Pasta de leurdă este o delicatesă în perioada Postului Mare. Se poate prepara fără ulei deloc, după cum spune Tipicul bisericesc, folosind în schimb oleaginoase sau semințe. Eu am optat pentru un amestec de arahide și semințe de floarea-soarelui. Voi […]
Pesto de leurdă și nuci – rețetă fără ulei
Pesto este un preparat specific bucătăriei italiene, însă îl găsim în multe culturi, sub alte denumiri. La noi s-ar putea numi „pastă”. Este un sos care se face de obicei din frunze verzi de busuioc, semințe de pin, usturoi, ulei […]
Cum să păstrezi leurda proaspătă până la 3 ani – rețetă din Azerbaijan
Leurda este unul din cele mai savuroase verdețuri de primăvară. Crește la discreție în păduri și poate fi culeasă începând cu luna martie și până în aprilie. Deși are un sezon scurt, o putem păstra pentru iarnă. Dacă aveți posibilitatea […]
Leurda – medicamentul primăverii pentru scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului
√ Articol bazat pe studii științifice Leurda este una din cele mai eficiente plante pentru scăderea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune. O recenzie recentă a demonstrat acest lucru. Interesul oamenilor de știință în descoperirea de noi terapii non-farmaceutice în […]
Leurda – usturoiul sălbatic vindecător
√ Articol bazat pe studii științifice Leurda (Allium ursinum) face parte din aceeași familie a usturoiului. Întrucât crește în mod spontan, este numită „usturoiul sălbatic”. Istoria acestei plante datează de milenii. Sunt dovezi care arată utilizarea leurdei încă din epoca […]
Compresele cu leurdă reduc edemele și durerile reumatice
Leurda are multiple întrebuințări în medicina naturistă. Biologul și cercetătorul român Virginia Ciocan menționează că proprietățile sale imunitare le depășesc pe cele ale usturoiului. Are activități bronhodilatatoare, experctorante, antivirotice, antibacteriene și antifungice. Citește și – Leurda are proprietăți remarcabile imunitare, […]
Leurda – un detoxifiant puternic al organismului după iarnă, care costă câțiva lei!
Leurda (Allium ursinum) este cunoscută în limbaj popular și sub numele de „usturoiul ursului”. Această denumire provine din latinescul „ursus”. Face referire la o legendă care spune că după ce ies din hiberare, urșii mănâncă leurdă pentru a se curăța […]
Faceți suc de leurdă – curăță stomacul, reface flora intestinală, elimină paraziții, cicatrizează rănile stomacului!
Despre leurdă am scris multe articole. Acest usturoi sălbatic depășește usturoiul obișnuit în ceea ce privește efectul terapeutic, mai ales în bolile cardiovasculare. Poate fi considerat un veritabil medicament care crește în mod gratuit în natură. Trebuie doar să îl […]
Leurda tratează virozele de primăvară – rețetă medicinală mănăstirească
Buruienile care cresc prin păduri și grădini la început de primăvară sunt adevărate oaze de vindecarea. Leurda este una din cele mai apreciate plante-medicament de nutriționiști și fitoterapeuți deopotrivă. Leurda – medicamentul din mijlocul naturii Leurda este menționată în enciclopedia […]
Fasole bătută cu leurdă de uns pe pâine la micul-dejun!
Fasolea face o pereche excelentă cu usturoiul, de aceea rețeta de mai jos este deosebit de reușită. Dacă sunteți iubitori de paste tartinabile, încercați fasolea bătută cu leurdă. Mixate în blender, dau o cremă fină, numai bună de uns pe […]
Leurda macerată în vin roșu – un medicament antiviral natural
Leurda – sau usturoiul sălabtic – este una din cele mai prețioase plante medicinale care cresc în mod spontan în țara noastră. O găsim în piețe și în magazine, la raionul cu verdețuri. Este unul din primele remedii de care […]
Leurdă infuzată în oțet – un produs alimentar și terapeutic valoros
√ Articol documentat Câtă vreme este leurda pe piață, nu ratați sezonul ei! Consumați-o cât mai mult în stare proaspătă, adăugați-o în salate. Din frunzele ei se pot face de asemenea diverse preparate nutritive și medicinale, precum tinctură sau oțet. […]
Leurda are proprietăți remarcabile imunitare, anticolesterol și antitumorale
Leurda este una din cele mai aromatice și sănătoase verdețuri pe care o putem folosi la salatele de primăvară. Un vechi proverb englezesc spune: Mănâncă praz în martie și leurdă în mai, și în restul anului medicii pot pleca în […]
SALATĂ de LEURDĂ cu OUĂ (rețetă + beneficii)
Leurda, denumită științific Allium ursinum L., este folosită de sute de ani în medicina tradițională din diferite zone ale lumii. Studiile recente realizate pe animale au arătat că acest tip de „usturoi sălbatic”, cum mai este numită, are efecte mult […]