Pastă de leurdă și semințe, fără ulei

Pasta de leurdă este o delicatesă în perioada Postului Mare. Se poate prepara fără ulei deloc, după cum spune Tipicul bisericesc, folosind în schimb oleaginoase sau semințe.

Eu am optat pentru un amestec de arahide și semințe de floarea-soarelui. Voi puteți folosi nuci românești, caju, semințe de dovleac, cânepă etc.

Pasta de leurda cu seminte - reteta de post fara ulei

Pasta de leurda cu seminte – reteta de post fara ulei

Pe lângă leurdă se pot adăuga și alte verdețuri, precum frunze de spanac sau pătrunjel. Leurda poate fi combinată foarte bine cu leguminoase fierte, precum fasole, năut sau linte. Pasta va ieși mai cremoasă și sățioasă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de post cu leurdă pe care vă recomand să le încercați:

Pesto de leurdă și nuci – rețetă fără ulei
Chiftele de năut și leurdă – super-aromate și crocante!
Fasole bătută cu leurdă de uns pe pâine la micul-dejun!
Drob de post cu ciuperci și leurdă (rețetă)

Pasta de leurda cu seminte, fara ulei

Pasta de leurda cu seminte, fara ulei

Pasta de leurda si arahide

Pasta de leurda si arahide

Pasta de leurda

Pasta de leurda

Pasta de leurda fara ulei

Pasta de leurda fara ulei

Pasta de leurda si seminte fara ulei

Pasta de leurda si seminte fara ulei

Pasta de leurda

Pastă de leurdă și semințe, fără ulei - rețetă

Categorie Appetizer, Breakfast, Side Dish
Servings 1

Ingrediente
  

  • 70 g de leurdă proaspătă
  • 100 g de nuci, arahide sau semințe
  • 100 ml de apă sau lapte vegetal
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 lingură de fulgi de ovăz (opțional)
  • sare, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți nucile sau semințele la înmuiat în apă, peste noapte. Dacă vă grăbiți, turnați peste ele apă fierbinte și lăsați-le jumătate de oră.
  • Scurgeți-le de apă și clătiți-le bine. Puneți-le în vasul unui blender / robot.
  • Spălați leurda frunză cu frunză și stoarceți-le bine. Rupeți-le bucăți și puneți-le și pe ele în blender. Adăugați și sucul de lămâie.
  • Porniți blenderul și turnați apa treptat. Apa ajută cuțitele să toace bine ingredientele. Dacă este prea puțină, blenderul se va bloca. Dacă este prea multă, va rezulta o pastă prea moale.
  • Trebuie să obțineți o pastă fină și cremoasă. La final se pun fulgii de ovăz și se mai mixează câteva secunde.
  • Asezonați cu sare și transferați pasta într-un bol cu capac sau într-un borcănel.

Notă

Fiind un preparat crud și având apă în el, este indicat să îl serviți în aceeași zi sau cel târziu până a doua zi. Pasta de leurdă și semințe se păstrează în frigider.
O puteți întinde pe pâine, crackersi, felii de legume crude (dovlecel, castravete, ardei gras, roșii).
Dacă o faceți mai subțire (lichidă), merge și ca sos pentru paste.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.