DROB de post cu CIUPERCI și LEURDĂ (rețetă)

Începând cu anotimpul primăverii, alimentația noastră trebuie să devină mai ușoară și mai naturală. Mâncărurile noastre trebuie să conțină verdețuri și legume.

Avem posibilitatea să preparăm foarte multe rețete care includ aceste alimente vegetale, precum acest drob sănătos, din ciuperci și leurdă.

Drob de Post cu Ciuperci

Drob de Post cu Ciuperci

Drob de post de ciuperci și leurdă – rețetă

Ingrediente

• 500 g de ciuperci
• 500 g de cartofi
• 1 kg de leurdă
• 1 cană de pesmet
• 1 ceapă
• 1 legătură de pătrunjel
• 1 legătură de mărar
• 1 lingură de vegeta naturală
• ½ cană de suc de roșii
• 1 linguriță de sare
• 750 ml de apă

Preparare

Spălați leurda frunză cu frunză, apoi puneți-o la oprit într-o cratiță cu 500 ml de apă clocotită.

Spălați ciupercile și puneți-le la fiert timp de 10 minute în 250 ml de apă.

După ce au fiert, scoateți leurda și ciupercile din apă, fără să aruncați apa în care au fiert. Păstrați-o pentru mai târziu.

Treceți leurda și ciupercile fierte prin mașina de tocat carne. Sau le puteți mărunți fin cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Curățați cartofii de coajă, spălați-i și dați-i pe răzătoarea cu găuri mici.

Într-un bol încăpător, amestecați pasta de ciuperci și leurdă cu cartofii rași, pesmetul, vegeta, sucul de roșii, sarea și apa în care au fiert legumele.

Spălați pătrunjelul și mărarul, tocați-le mărunt și adăugați-le în compoziție. Amestecați totul cu mâinile, până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție moale.

Transferați compoziția de drob într-o tavă de pâine (chec) tapetată cu puțin pesmet sau mălai, și introduceți tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Coaceți drobul jumătate de oră, apoi lăsați-i să se răcească. Tăiați-l felii după ce s-a răcit bine.

Puteți coace drobul la fel de bine într-un vas yena, sau într-un vas de lut.

Se poate servi cu sosuri, salate de legume sau verdețuri, orez, cartofi sau alte garnituri. Merge și la micul-dejun, cu roșii, ceapă sau alte legume de sezon.

Sursa rețetei: Rețete Din Bucătăria Edenică, Dr. Doru Laza

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.