Pesto de leurdă și nuci – rețetă fără ulei
Pesto este un preparat specific bucătăriei italiene, însă îl găsim în multe culturi, sub alte denumiri. La noi s-ar putea numi „pastă”.
Este un sos care se face de obicei din frunze verzi de busuioc, semințe de pin, usturoi, ulei de măsline și parmezan. Se servește ca atare sau cu paste. Eu am adaptat puțin rețeta și am exclus uleiul.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu leurdă pe care vă recomand să le încercați:
Chiftele de năut și leurdă – super-aromate și crocante!
Fasole bătută cu leurdă de uns pe pâine la micul-dejun!
Drob de post cu ciuperci și leurdă (rețetă)
Pesto cremos de leurdă și nuci – fără ulei
Ingrediente
- 100 g de leurdă
- 50 g de nuci coapte sau prăjite
- 3 linguri de apă
- 2-3 linguri de fulgi de drojdie inactivă (opțional)
- 1/2 linguriță de sare
- 1/2 lămâie
Mod preparare rețetă
- Puneți miezul de nucă într-un mini-tocător sau robot cu lama S. Pulsați de câteva ori, până când se mărunțește. Transferați-l apoi într-un bol.
- Spălați bine leurda sub jet de apă rece, frunză cu frunză. Stoarceți frunzele ușor cu mâna și puneți-le în robot. Adăugați apa, sucul de lămâie, coaja de lămâie și sarea. Pulsați din nou, pentru ca leurda se se mărunțească și ea.
- Adăugați nucile mărunțite și fulgii de drojdie nutrițională și pulsați iarăși puțin, pentru incorporarea lor.
- Mărunțirea ingredientelor depinde de consistența pe care doriți să o aibă pasta la final. O puteți face mai fină sau mai grosieră, cum vă place.
- Transferați pesto de leurdă într-un borcan de sticlă cu capac.