Faceți suc de leurdă – curăță stomacul, reface flora intestinală, elimină paraziții, cicatrizează rănile stomacului!
Despre leurdă am scris multe articole. Acest usturoi sălbatic depășește usturoiul obișnuit în ceea ce privește efectul terapeutic, mai ales în bolile cardiovasculare.
Poate fi considerat un veritabil medicament care crește în mod gratuit în natură. Trebuie doar să îl cauți și să îl culegi.
Cuprins
Leurda – mai valoroasă decât usturoiul?
Leurda s-a dovedit un agent mai eficient decât usturoiul în scăderea enzimelor proinflamatoare, agregării trombocitelor și enzimei de conversie a angiotensinei.
Cu alte cuvinte, leurda atenuează inflamațiile, dilată vasele de sânge și scade tensiunea arterială.
Un studiu pe șobolani hipertensivi a arătat că leurda produce un efect hipotensiv mult mai mare decât usturoiul.
La o concentrație mai mică decât usturoiul, leurda a redus tensiunea arterială și colesterolul total și a crescut colesterolul HDL.
Citește și – Ceaiul de leurdă potolește paliptațiile și reglează ritmul inimii
În acest articol vom vorbi despre beneficiile leurdei asupra tractului gastrointestinal și a colonului.
Leurda curăță stomacul și intestinele
Această plantă curăță stomacul, intestinele și ficatul.
Conține compuși cu efect antibacterian și antifungic.
Botanistul grec Dioscorides menționează caracterul său detoxifiant în scrierile sale din secolul 1.
Ajută la curățarea tractului intestinal de microbi și de paraziți.
Contriuie la prevenirea bolilor, inclusiv a cancerului de colon.
Leurda reface flora bacteriană intestinală. Calmează inflamațiile și iritația intestinală.
Reduce balonarea, crampele și constipația.
Citește și – Mâncați leurdă! Curăță sângele, plămânii, ficatul și intestinele
Beți suc de leurdă pentru sănătatea digestivă!
Un leac minunat pentru stomac și colon este sucul de leurdă.
Oricine ar putea avea nevoie de o curățare a organismului pe care o face cu brio leurda.
Primăvara, când apare leurda în piețe, cumpărați câteva legături ca să faceți suc.
Ingrediente
- 50 g de leurdă (1 legătură)
- 2 pahare de apă călduță
Mod de preparare
Frunzele de leurdă se spală bine și se toacă mărunt cu cuțitul sau mai bine cu ajutorul unui robot.
Se pun într-un bol adânc. Se adaugă apa călduță și se lasă la macerat câteva ore.
Se filtrează apoi lichidul printr-un tifon des. Pânza se stoarce bine cu degetele, pentru a extrage tot sucul.
Se ține în frigider.
Mod de administrare
Se consumă câte 50 ml de suc în fiecare zi, dimineața înainte de masă.
Cura cu suc de leurdă ține o săptămână. Mai mult nu este indicat.
Efecte benefice
Cu toate că este neplăcut la gust, are efecte remarcabile asupra tractului gastrointestinal:
- re-echilibrează flora bacteriană din intestin
- elimină paraziții intestinali
- dezinfectează tractul gastrointestinal
- cicatrizează rănile stomacului
- stopează evoluția tumorilor din colon
- înlătură dispepsia fermentativă
- calmează durerile stomacale
- tonifică digestia
Leurda este utilă în diaree, colici, balonare, indigestie, anorexie și inapetență.
Consumul ei favorizează scăderea colesterolului și a greutății corporale.
Citește și – Pateu de leurdă cu nuci – rețetă de post
Sucul poate fi aplicat și extern, pe articulațiile dureroase.
Surse articol:
1. Mariana Borloveanu, Leurda, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Vol. 2, Editura Lumea Credinței, București, 2019, p. 71
2. Sendl A, Elbl G, Steinke B, Redl K, Breu W, Wagner H. Comparative pharmacological investigations of Allium ursinum and Allium sativum. Planta Med. 1992 Feb;58(1):1-7: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1620734/
3. Preuss HG, Clouatre D, Mohamadi A, Jarrell ST. Wild garlic has a greater effect than regular garlic on blood pressure and blood chemistries of rats. Int Urol Nephrol. 2001;32(4):525-30: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11989540/
4. Health Benefits Times, Facts and benefits of wild garlic: https://www.healthbenefitstimes.com/wild-garlic/