Produsele din fibre sau făină de Konjac sunt la mare căutare, deoarece are un conținut redus de calorii, carbohidrați și grăsimi. În acest articol vă prezint tagliatele din Konjac, un tip de paste sau tăiței pe care poți să îi […]

Produsele din fibre sau făină de Konjac sunt la mare căutare, deoarece are un conținut redus de calorii, carbohidrați și grăsimi. În acest articol vă prezint tagliatele din Konjac, un tip de paste sau tăiței pe care poți să îi […]
O interdicție majoră pentru diabetici este consumul de carbohidrați. Însă nu toți carbohidrații sunt la fel și nu toți trebuie excluși din dietă. Dr. Ancuța Leonte, medic specialist în diabet și nutriție ne spune care sunt cei buni și pe […]
Cartoful dulce este o alternativă mai bună la cartoful alb, mai ales pentru cei care au probleme cu glicemia sau cu greutatea. Chiar dacă se numește cartof „dulce”, această legumă are un impact scăzut asupra zahărului din sânge. Cine vrea […]
Alimentele pe care le consumăm afectează nivelul zahărului din sânge și insulina. De ce este important să evităm creșterea și fluctuarea zahărului din sânge? Deoarece hiperglicemia și vârfurile glicemice frecvente creează numeroase probleme de sănătate. Iată câteva exemple: tulburările de apetit, […]
Dieta cu un conținut redus de carbohidrați dă rezultate uimitoare în bolile metabolice, precum diabet, obezitate, în controlul apetitului și a zahărului din sânge. Un promotor premiat al acestei diete este și dr. David Unwin – medic britanic premiat pentru […]
Cei mai blamați macronutrienți din dieta actuală sunt carbohidrații. Aceștia fac ravagii în corp din cauză că sunt consumați în cantități excesive și într-o formă foarte rafinată. Există anumite semnale pe care corpul le dă atunci când mâncăm prea mulți […]
Asociați pâinea sau alți carbohidrați de la masă cu lămâie sau oțet. Aciditatea lămâii și oțetului vor încetini absorbția carbohidraților și creșterea nivelului de zahăr din sânge. Este interesant să cunoaștem cum anume se digeră carbohidrații în corp. Dr. Sten […]
Pâinea, pastele, biscuiții și toate celelalte produse făinoase sunt principala sursă de carbohidrați din dieta noastră. Carbohidrații trebuie contorizați de persoanele care au glicemia mare sau suferă deja de diabet. Dar și de cei care vor să piardă în greutate. […]
Subiectul carbohidraților îi preocupă azi nu doar pe diabetici. Tot mai multe persoane se arată dornice să urmeze dieta ketogenică sau să reducă pur și simplu aportul de carbohidrați. Carbohidrații, bată-i vina! De ce? Pentru că aceștia sunt răspunzători pentru […]
O sută de kilograme de zahăr de an per cap de locuitor? Cum s-a ajuns la această cifră? De unde vine acest zahăr? Ei bine, nu este doar zahărul pe care îl folosim în mod conștient în mâncăruri. La această […]
Carbohidrații sunt, probabil, nutrienții care le dau cele mai mari dureri de cap diabeticilor și celor care vor să slăbească. Mulți se întreabă cât trebuie să fie aportul zilnic de carbohidrați, care sunt cele mai bune surse alimentare și în […]
Această rețetă poate fi binevenită în dieta celor care trebuie să limiteze consumul de carbohidrați dar vor totuși să se bucure de preparatele clasice sau care le plac, cum este pizza. Gustul de pizza se poate obține foarte simplu cu […]
Nu toți carbohidrații sunt creați la fel. O analiză recentă a arătat că este esențial să ne concentrăm pe calitatea carbohidraților și nu pe excluderea lor completă din dietă. Fibrele sunt un tip de carbohidrați care ne pot ajuta să […]
Gustările cu un conținut redus de carbohidrați sunt visul oricărei persoane care ține la silueta ei. Opțiunile din magazine nu sunt prea multe la acest capitol. Chipsurile, biscuiții, fursecurile, covrigeii și alte ronțăieli ambalate pe care doar le cumpărăm și […]
Această rețetă face parte din dieta ketogenică (keto), bazată pe un aport redus de carbohidrați dar bogat în grăsimi, care promite o ardere mai eficientă a grăsimilor. Peste 50 de studii au confirmat eficacitatea și beneficiile acestei fiind, ea fiind […]