Crackers din parmezan și semințe – fără mulți carbohidrați
Gustările cu un conținut redus de carbohidrați sunt visul oricărei persoane care ține la silueta ei. Opțiunile din magazine nu sunt prea multe la acest capitol.
Chipsurile, biscuiții, fursecurile, covrigeii și alte ronțăieli ambalate pe care doar le cumpărăm și le înfulecăm în câteva minute sunt foarte bogate în calorii. Conțin multă sare și grăsimi saturate.
O alternativă inedită la aceste produse din comerț sunt crackerșii cu parmezan și condimente pe care vi-i prezentăm în rețeta de mai jos. Pot fi consumați ca atare, sau pot fi folosiți pe post de crutoane în supe sau salate, ori ca bază pentru diverse aperitive.
Sunt crocanți, delicioși și foarte sățioși. Nu conțin deloc făină, iar acesta este siguranță cel mai atractiv element al rețetei. În plus, se prepară foarte ușor, mult mai rapid decât vă imaginați.
Crackers cu parmezan și chimen – rețetă
Se încropesc în 15 minute și se coc tot în 15 minute. deci, în total, aveți nevoie de 30 de minute pentru a face acești crackersi delicioși. Din cantitățile date rezultă circa 4 porții.
Ingrediente
• ½ cană de parmezan proaspăt ras (cașcaval, telemea sau alt tip de brânză tare)
• 1 linguriță de semințe de susan
• 1 linguriță de semințe de mac
• 1 linguriță de fulgi de ceapă
• 1 linguriță de fulgi de usturoi
Dacă nu aveți fulgi de ceapă și de usturoi, puteți folosi chimen, oregano, cimbru sau alte condimente.
Preparare
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Dați parmezanul pe răzătoarea cu găuri mari, pe un platou sau direct pe masa curată.
Puneți câte 2 linguri de parmezan ras în tava cuptorului, la o distanță de câțiva centimetri între grămăjoarele formate. Autoarea rețetei susține că această rețetă necesită utilizarea unei folii de silicon pentru copt. Astfel veți avea garanția că biscuiții nu se vor lipi de tavă ci se vor desprinde ușor.
Aplatizați ușor parmezanul cu degetele, dându-i o formă rotundă, cât mai aspectuoasă. Din toată cantitatea de parmezan ras rezultă circa 12 crackerși. Dacă vă plac cum ies, puteți dubla sau tripla porția.
Introduceți tava în cuptorul încins și coaceți crackersii timp de 3 minute.
În acest timp, amestecați într-un bol semințele și fulgii de condimente.
După 3 minute, scoateți tava din cuptor și presărați câte puțin din amestecul de semințe și condimente deasupra fiecărui cracker.
Introduceți din nou tava în cuptor și mai lăsați-i 5 minute, pentru a căpăta o nuanță aurie și o textură crocantă. Lăsați-i să se răcească de tot înainte de a-i servi.
Sunt foarte buni proaspeți, gata scoși din cuptor, dar parcă sunt și mai gustoși și crocanți a doua zi. Păstrați-i într-o pungă de hârtie la rece. Rezistă până la 1 săptămână.
Informații nutriționale per 1 cracker
– 1,5 g de carbohidrați
– 66 de kilocalorii
– 5.5 g de proteine
– 4.5 g de grăsimi (2.5 g de grăsimi saturate)
– 10 g de colesterol
– 233 mg de sodiu
Sursă: Skinny taste, EVERYTHING PARMESAN CRISPS: https://www.skinnytaste.com/everything-parmesan-crisps/
O sa testez rețeta 🙏