Medic britanic premiat: Dieta săracă în carbohidrați duce diabetul în remisie

Dieta cu un conținut redus de carbohidrați dă rezultate uimitoare în bolile metabolice, precum diabet, obezitate, în controlul apetitului și a zahărului din sânge.

Un promotor premiat al acestei diete este și dr. David Unwin – medic britanic premiat pentru rezultatele sale în tratarea diabetului.

Medic britanic - dieta saraca in carbohidrati duce diabetul in remisie

Medic britanic – dieta saraca in carbohidrati duce diabetul in remisie: Diet Doctor

Dieta săracă în carbohidrați este cunoscută la americani sub numele de dieta „low-carb”. Dieta ketogenică sau dieta keto este un bun exemplu în acest sens.

Acest tip de dietă este de fapt un stil de viață pe care îl pot adopta cei care au diabet sau vor să slăbească.

Dieta cu puțini carbohidrați reduce greutatea și diabetul

Reducerea aportului de carbohidrați are două mari foloase: ajută la slăbit și duce diabetul în remisie.

Dr. David Unwin este inițiatorul acestei mișcări în UK. A fost premiat pentru descoperirea sa și uimitoarele rezultate pe care le-a obținut cu pacienții diabetici care au urmat dieta low-carb.

La peste 50% din pacienții săi care au adoptat acest regim alimentar, manifestările bolii au dispărut.

Diabetul nu este o boală incurabilă

Diabetul este considerat o boală progresivă și ireversibilă. Asta credea și dr. Unwin, până când o pacientă i-a demonstrat contrariul.

Într-o zi, o femeie a venit în cabinetul său și medicul a constatat că aceasta slăbise 19 kilograme, iar diabetul ei era practic de negăsit.

Femeia i-a reproșat acestuia că i-a prescris medicamentul Metformin fără să o întrebe cum se simte și dacă are efecte secundare de pe urma lui.

După 10 ani de tratament cu Metformin, pacienta a căutat pe cont propriu o alternativă. A descoperit dieta low-carb care a ajutat-o să reducă zahărul din sânge și greutatea corporală.

Testul de hemoglobină glicată (HbA1c) a confirmat reușita acestei diete.  Zahărul din sânge ajunsese la un nivel normal și nu mai avea nevoie de medicamente.

Rezultate uimitoare 

Dr. Unwin s-a arătat impresionat de aceste rezultate și a mărturisit:

Ea a făcut ceva ce nu am crezut vreodată că e posibil. Întotdeauna am considerat că diabetul de tip 2 este o boală cronică, agravantă, care necesită medicație și nu am manifestat curiozitate pentru adevărata cauză a bolii”.

Experiența respectivă l-a inspirat să înceapă un program bazat pe o dietă săracă în carbohidrați împreună cu soția în anul 2013.

Această nouă abordare a diabetului avea să îi aducă rezultate fabuloase. Toți pacienții care intrau în acest program pierdeau în greutate, colesterolul și tensiunea arterială se ameliorau. Starea lor generală de sănătate se îmbunătățea. Unii chiar au renunțat la medicamente.

Diabetul este reversibil, doar prin dietă

Prin reducerea aportului de carbohidrați din dietă se reduce automat insulina din sânge. Acest lucru are mai multe efecte pozitive:

  • grăsimea din ficat scade și odată cu ea se diminuează rezistența la insulină
  • greutatea corporală scade și implicit rezistența la insulină
  • se reduce grăsimea din pancreas și crește secreția de insulină

Toate aceste consecințe fac diabetul reversibil.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole pe această temă:

Aviz diabeticilor: O porție de orez sau cartofi afectează glicemia cât 10 lingurițe de zahăr
Zmeura blochează absorbția carbohidraților, scade inflamația și zahărul din sânge după masă
Singurul tip de carbohidrați care nu crește insulina – dr. Eric Berg
Pâine pentru diabetici, fără carbohidrați– din 3 ingrediente

Sursă articol: The Guardian, British doctor pioneers low-carb diet as cure for obesity and type 2 diabetes: https://www.theguardian.com/society/2023/apr/09/british-doctor-pioneers-low-carb-diet-as-cure-for-obesity-and-type-2-diabetes

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.