Pâine pentru slăbit, cu 1 g de carbohidrați (fără făină)

Pâinea, pastele, biscuiții și toate celelalte produse făinoase sunt principala sursă de carbohidrați din dieta noastră.

Carbohidrații trebuie contorizați de persoanele care au glicemia mare sau suferă deja de diabet. Dar și de cei care vor să piardă în greutate.

Paine pentru slabit cu 1 g de carbohidrati

Imagine cu titlu sugestiv Paine pentru slabit: Dashu83 – www.freepik.com

Rețeta de pâine pentru slăbit pe care o veți găsi mai jos are o cantitate foarte mică de carbohidrați.

O felie conține doar 1 gram de carbohidrați. Are în schimb multe fibre și proteine.

Trebuie să știm că nu doar cantitatea contează, ci și calitatea carbohidraților.

De exemplu, cerealele integrale sunt o sursă mult mai bună de carbohidrați decât cerealele rafinate sau produsele din făină albă.

Pâinea pentru slăbit nu este doar low-carb. Ea nu conține deloc făină!

Este ideală pentru dietele de slăbit, dietele fără gluten, dietele anti-diabet, dietele anti-alergii, dietele low-carb și dieta ketogenică.

Chiar dacă nu conține făină, pâinea obținută arată la fel de bine ca o pâine din cereale.

Aveți nevoie doar de 5 ingrediente pentru a o realiza. În plus, modul de preparare este foarte simplu.

Trebuie doar să amestecați ingredientele și să dați compoziția la cuptor.

Aluatul nu are drojdie și nu necesită frământare.

Citește și: Pâine dietetică, pentru diabetici și cardiaci

Ingredientul care înlocuiește făina sunt tărâțele de psyllium. Acestea se găsesc la magazinele naturiste.

Agentul care contribuie de asemenea la legarea compoziției sunt ouăle.

PÂINE PENTRU SLĂBIT CU 1 G DE CARBOHIDRAȚI – REȚETĂ

Nr. de porții: 1 pâine mică de 8 felii

INGREDIENTE

4 ouă mari / 4 large eggs
4 linguri de tărâțe psyllium / 4 tablespoon psyllium husks
100 g de brânză rasă / 100 g grated cheese
½ linguriță de sare / ½ teaspoon salt 
1 vârf de cuțit de chimion măcinat / a dash of powdered cumin
opțional: nuci, semințe de in, rozmarin, busuioc, boia etc. / nuts, rosemary, basil, chilli

MOD DE PREPARARE

Puneți oule într-un bol încăpător. Bateți-le cu telul până se desfac.

Adăugați apoi restul ingredientelor. Amestecați cu o lingură, până obțineți o compoziție omogenă.

Acesta este aluatul de pâine. Se pot adăuga și alte ingrediente, precum nuci sau semințe.

Lăsați aluatul în repaos un sfert de oră.

În acest timp, tărâțele de psyllium vor absorbi apa și se vor umfla.

Tapetați o tavă de pâine sau chec cu hârtie de copt.

Aluatul va fi lipicios, așadar nu veți putea modela pâinea cu mâinile.

Puneți-l în tavă cu o spatulă. Nivelați-l frumos la suprafață. Dacă vreți, puteți presăra deasupra semințe de in, de cânepă, de floarea-soarelui sau de dovleac.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius.

Aluatul trebuie să stea circa 40-45 de minute în cuptor.

Pâinea este gata când s-a rumenit la suprafață.

Citește și – Ce se întâmplă dacă renunți la pâine 30 de zile – dr. Sten Ekberg

Această pâine pentru slăbit poate fi servită în orice moment al zilei, dar în mod prioritar seara.

În ultima parte a zilei, mesele noastre trebuie să fie cât mai ușoare și dietetice.

Serviți-o cu omlete, salate, supe sau mâncăruri gătite.

Se poate unge de asemenea cu sosuri sau paste tartinabile și decora cu legume proaspete.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

O felie din această pâine conține:

1 g de carbohidrați
3,5 g de fibre
84,75 kilocalorii
6,25 g de proteine
4,37 g de grăsimi

Citește și – Cum să faci pâine din hrișcă (fără gluten, fără drojdie)

Sursă articol:

1. Magiciana Fit, Pâine pentru masa de seară (low-carb, fără gluten): https://www.magicianafit.ro/reteta/paine-pentru-masa-de-seara-low-carb-fara-gluten
2. Harvard T.H. CHAN, Carbohydrates: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/carbohydrates/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.