Beti apa cu lamaie la masa – previne absorbtia carbohidratilor si cresterea glicemiei

Asociați pâinea sau alți carbohidrați de la masă cu lămâie sau oțet.

Aciditatea lămâii și oțetului vor încetini absorbția carbohidraților și creșterea nivelului de zahăr din sânge.

Beti apa cu lamaie la masa - previne absorbtia carbohidratilor si cresterea glicemiei

Beti apa cu lamaie la masa – previne absorbtia carbohidratilor si cresterea glicemiei

Este interesant să cunoaștem cum anume se digeră carbohidrații în corp.

Dr. Sten Ekberg detaliază acest proces și dezvăluie lucruri extrem de importante pentru sănătatea noastră.

Cum sunt absorbiți carbohidrații

Carbohidrații sunt descompuși mai întâi în gură. Saliva conține o enzimă care se ocupă de acest lucru, și care se numește amilaza salivară.

Ulterior, carbohidrații sunt descompuși în pancreas, de către o enzimă care se numșete amilaza pancreatică.

Până de curând se credea că amilaza salivară funcționează doar în timp ce mestecăm alimentele și că ea devine neutralizată de acidul din stomac.

Dr. Ekberg spune că până când acidul din stomac descompune amilaza salivară durează circa 30-60 de minute sau chiar mai mult.

În acest interval, ea continuă să digere carbohidrații în stomac.

Este ușor de înțeles că dacă mănânci doar carbohidrați, majoritatea lor vor fi digerați rapid în stomac.

De exemplu, dacă mănânci doar pâine la o masă, fără nimic altceva, carbohidrații din ea vor fi imediat digerați și vor crește, tot la fel de repede, glicemic și insulina.

Aici intervine partea interesantă.

Beți apă cu lămâie la mesele care conțin pâine sau alți carbohidrați

Dr. Ekberg spune că dacă asociem carbohidrații cu un aliment acru, aciditatea lui va inhiba amilaza salivară și va împiedica descompunerea carbohidraților în stomac.

De pildă, la mesele la care consumăm pâine am face bine să includem preparate care conțin lămâie.

Citește și – Ce se întâmplă dacă bei apă cu lămâie 30 de zile – dr. Sten Ekberg

Acidul citric din lămâie va stimula acidul clorhidric mai repede și va preveni creșterea bruscă a zahărului din sânge și a insulinei.

Deși nu este o soluție completă, nici nu te ajută să scapi de diabet, este o strategie simplă de a ține glicemia sub control.

Este foarte important pentru diabetici să găsească metode de a reduce impactul alimentelor asupra zahărului din sânge.

Lămâia și oțetul mențin zahărul din sânge stabil, reduc senzația de foame

Dr. Ekberg spune că menținerea zahărului din sânge la un nivel stabil este chiar mai important decât scăderea lui.

Fluctuațiile glicemice au efecte extrem de nocive asupra sănătății, nu doar în diabet.

Stabilizarea nivelului de zahăr din sânge mai are un beneficiu.

Reduce senzația de foame.

Citește și – Beți apă cu lămâie la fiecare masă – scade glicemia, colesterolul și tensiunea arterială

În concluzie, dacă aveți glicemia crescută, stropiți din belșug salate cu zeamă de lămâie.

Sau puteți consuma un pahar cu apă și suc de lămâie după masă.

Oțetul de mere este la fel de eficient. Serviți cartofii sau orezul cu gogoșari în oțet. Sau îl puteți pune în paharul cu apă, câte 1-2 lingurițe.

Prevenirea fluctuațiilor glicemice reduce riscul de accidente vasculare cerebrale

Dacă luați suc de lămâie sau oțet împreună cu alimentele care conțin carbohidrați, acest lucru va reduce dramatic vârfurile glicemice.

Păstrarea zahărului din sânge la un nivel stabil este deosebit de importantă pentru sănătatea metabolică.

Dr. Ekberg recomandă această metodă celor care suferă de cu boli cardiovasculare. Scade riscul de accidente vasculare cerebrale.

Sursă articol: Dr. Sten Ekberg, Ce se întâmplă dacă bei apă cu lămâie timp de 30 de zile? https://www.youtube.com/watch?v=enir5fGYcSs&ab_channel=Dr.StenEkberg

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.