Dieta multora dintre noi este fie prea grasă, fie prea dulce. Atât grăsimile saturate, cât și zahărul determină creșterea excesivă a lipidelor din sânge. Lipostop este un supliment alimentar care poate preveni depunerea de țesut gras. Ce este Lipostop Lipostop […]
Articole despre 'anticolesterol'
„Noi avem colesterol crescut din cauză că mâncăm multe dulciuri, nu din cauză că mâncăm slănină de porc.
În mod contraintuitiv, grăsimile din sânge nu cresc din cauza grăsimilor alimentare consumate. În realitate, zahărul este vinovatul, însă puțini știu asta. Dr. Adina Alberts, vorbește despre acest lucru într-un clip despre daunele provocate de consumul de zahăr. Cât zahăr […]
Salvia scade glicemia, colesterolul și trigliceridele în diabetul de tip 2
√ Articol bazat pe studii științifice Salvia este adevărat panaceu al fitoterapiei tradiționale și moderne. Această plantă a fost utilizată în nenumărate afecțiuni, de la convulsii, tremurul membrelor și amețeală, până la dispepsie, gută, reumatism, transpirații excesive, inflamații ale gâtului […]
Pătlagina micșorează colesterolul și tensiunea arterială
Cei mai mulți dintre noi folosim pătlagina în afecțiunile aparatului respirator. Fără îndoială, este unul din cele mai bune leacuri pentru tuse. Această plantă are însă proprietăți diverse, fiind utilă și în alte tipuri de afecțiuni. Puțini știu că pătlagina […]
Leurda – medicamentul primăverii pentru scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului
√ Articol bazat pe studii științifice Leurda este una din cele mai eficiente plante pentru scăderea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune. O recenzie recentă a demonstrat acest lucru. Interesul oamenilor de știință în descoperirea de noi terapii non-farmaceutice în […]
Mâncați mărar! Scade glicemia și colesterolul rău din sânge
√ Articol bazat pe studii științifice Cercetătorii iranieni au investigat efectele mărarului asupra diabetului. Rezultatele recenziei lor au fost publicate în „Journal of Tropical Medicine” în 2016. Mărarul – un bun agent hipoglicemiant și hipolipidemiant Mărarul (Anethum graveolens) este folosit […]
2 mere pe zi previn ateroscleroza, obezitatea și cancerul
√ Articol bazat pe studii științifice Un măr pe zi ține medicul cardiologul departe. Antioxidanții pe care acesta îi conține reduc riscul de boli cardiovasculare. Acest fruct are însă un potențial terapeutic mult divers. Studiile recente au arătat că 2 […]
Vitamina care scade colesterolul și poate preveni un atac de cord
Remediul care poate preveni un atac de cord este de fapt o vitamină. Este vorba despre vitamina B3, sau niacina. Afirmația este făcută de chiropracticianul Eric Berg, care a realizat un videoclip pe acest subiect. Numeroase studii confirmă beneficiile niacinei […]
Un avocado pe zi reduce colesterolul rău (sdLDL)
√ Articol bazat pe studii științifice O dietă cu un conținut moderat de grăsimi în care se adaugă un avocado pe zi reduce oxidarea colesterolului LDL. Studiul a fost realizat pe adulți supraponderali și obezi. Rezultatele au fost publicat în […]
7 alimente care scad colesterolul (cel mai) rău
Dacă vreți să știți cum stați cu colesterolul, analiza sangvină trebuie să fie mai aprofundată și mai specifică decât cea standard. Știm despre colesterolul LDL că este rău, periculos. Sunt însă mai multe tipuri de colesterol LDL, cu diferențe relevante […]
Nucile înlătură senzația de oboseală, scad colesterolul și riscul de infarct miocardic
√ Articol bazat pe studii științifice Ce beneficii obții dacă mănânci nuci în fiecare zi? Lista este lungă, dar vom prezenta pe scurt câteva din cele mai importante foloase pe care aceste fructe le aduc sănătății. Consumul acestor fructe a […]
Cum te ajută tărâțele de psyllium să slăbești, să reduci colesterolul și glucoza din sânge
Tărâțele de psyllium sunt un ingredient tot mai des folosit în rețetele de pâine fără gluten. Mulți le includ în dietele de slăbit. Ce beneficii au tărâțele de psyllium Psyllium (Plantago ovata) este o plantă care crește în India, Pakistan […]
1-2 g. de spirulina pe zi reduc colesterolul, trigliceridele, greutatea corporală și alergiile
√ Articol bazat pe studii științifice Spirulina se bucură de o atenție uriașă din partea cercetătorilor. Această algă albastră-verzuie este atât de bogată în proteine și nutrienți încât a fost aleasă ca sursă de hrană pentru astronauți. Spirulina – un […]
Migdalele cresc colesterolul bun care îl înlătură pe cel rău
√ Articol documentat Academicianul Ovidiu Bojor apreciază că migdalele au deopotrivă proprietăți nutritive și terapeutice. Având un conținut caloric ridicat, sunt indicate în porții mici, ca gustare între mese. MIGDALELE CRESC COLESTEROLUL BUN ȘI ÎL ELIMINĂ PE CEL RĂU Migdalele […]
Pătrunjelul previne depunerea colesterolului LDL pe artere și arterioscleroza – dr. Eugen Giurgiu
√ Articol documentat Pătrunjelul face parte din categoria alimentelor care nu doar că nu conțin deloc grăsimi, ci chiar ajută la scăderea colesterolului dăunător. Datorită conținutului bogat în antioxidanți, pătrunjelul reduce procesele de oxidare. NIVELUL CRESCUT DE COLESTEROL ȘI BOLILE […]