Sucul de spanac curăță excelent intestinele și înlătură constipația

Spanacul a fost supra-numit de unii „mătura intestinului”. Asemenea unei măturici, această verdeață curăță stomacul și pune digestia în mișcare.

Cele mai bune efecte în acest sens le are sucul. Autorul rus Mikkail Tombak spune că sucul de spanac este un curățitor intestinal excelent. Efectele sale digestive încep din stomac și se termină în colon.

Sucul de spanac curata excelent intestinele si inlatura constipatia

Sucul de spanac curata excelent intestinele si inlatura constipatia: Valeria Aksakova

Cura cu suc de spanac pentru constipație

Jumătate de litru de suc de spanac pe zi poate remedia considerabil dificultățile digestive. Persoanele care suferă de constipații severe pot încerca să bea în fiecare zi câte 2 pahare cu suc de spanac.

Cura durează câteva săptămâni și se poate primăvara, când spanacul proaspăt abundă în piețe.

Citește și – Suc cremos de avocado și spanac – suficient de hrănitor pentru a înlocui o masă

Spanacul este un laxativ natural care pune la treabă țesuturile, mușchii și nervii intestinali.

„Sucul proaspăt din spanac crud este foarte eficient în stimularea mișcărilor intestinale și ajută la regenerarea nu numai a intestinelor, ci și a întregului tract digestiv”.

O caracteristică specifică verdețurilor este conținutul bogat în fibre care susțin digestia.

Citește și – Suc de spanac și morcov – un revitalizant excelent pentru anemie, oboseală, depresie (rețetă video)

Legumele cu frunze verzi conțin multă celuloză – un tip de fibră alimentară insolubilă care promovează sațietatea. De altfel, spanacul inhibă apetitul (mai ales pofta de dulciuri) datorită unor compuși care se numesc tilakoizi.

Spanacul ajută creșterea de bacterii intestinale benefice 

Un studiu recent a arătat că spanacul previne gazele. Un grup de microbiologi de la Univesitatea din Viena și Konstanz au descoperit că spanacul conține un tip de zahar bogat în sulf care se numește sulfochinovoză. Acesta se găsește și în alte legume cu frunze verzi.

Sulfochinovoza determină creșterea unor bacterii benefice specifice din intestin care produc un gaz numit „sulfat de hidrogen”. Acesta are efecte antiinflamatoare în corp. Consumat în cantități mari, spanacul poate provoca gaze intestinale.

Citește și – Sucul de spanac, un tonic excelent pentru depresia fizică și psihică

Consumul de spanac ajută vederea, creierul, scăderea în greutate, relaxarea corpului, reglarea zahărului din sânge, creșterea imunității și prevenirea aterosclerozei.

Precauții la consumul de spanac

Din cauza conținutului de oxalați, spanacul trebuie consumat cu precauție de persoanele cu pietre la rinichi.

Unele persoane experimentează o iritare a intestinului după ce mănâncă spanac. Acest efect secundar se datorează tot acidului oxalic.

Surse articol:

1. Mikhail Tombak, Sucul de spanac, Cum să trăim 150 de ani, Editura Paralela 45, Pitești, 2017, pp. 101-102
2. Cheyenne Buckingham, Cedrina Calder, One major effect eating spinach has on your gut, new study says, Eat This Not That: https://www.eatthis.com/news-how-eating-spinach-impacts-gut-study/
3. Jessica Lewis, Raw spinach and digestion, LIVESTRONG: https://www.livestrong.com/article/532279-raw-spinach-and-digestion/ Raw Spinach and Digestion By Jessica Lewis
4. Richa Arora, 15 Reasons why spinach is called a superfood, Pharmeasy: https://pharmeasy.in/blog/15-reasons-why-spinach-is-called-a-superfood/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.