Sucul de SPANAC, un tonic excelent pentru depresia fizică și psihică

Spanacul este unul din cele mai utile remedii naturiste pentru combaterea depresiei și oboselii. Conține foarte mult potasiu, magneziu, acid folic și triptofan, nutrienți care îmbunătățesc simțitor starea de spirit, combat iritabilitatea, calmează stările de anxietate, relaxează și întăresc mușchii.

Suc de Spanac

Suc de Spanac

Informații nutriționale

Spanacul este un remineralizant excelent pentru organismul uman, datorită bogăției de săruri minerale conținute: 540 mg% potasiu, 85 mg% calciu, 35 mg% fosfor, 5,2 mg% fier și 50 mg% sodiu. Conține de asemenea cantități impresionante de vitamine: Vitamina K (987%), Vitamina A (105%), Vitamina B2 (32%), Vitamina B6 (26%), Vitamina E (25%), Vitamina C (24%), magneziu (38%), fier (36%), cupru (34%), fibre (17%), zinc (12%), proteine (11%).

Spanacul alungă depresia 

Unul din secretele îmbunătățirii stării de spirit este consumul de alimente care stimulează producția de neurotransmițători, mesagerii din creier care controlează nivelul de energie, stres, apetit și dispoziția.

Foarte multe simptome precum iritabilitate, stres, anxietate, depresie, comportament agresiv, lipsă de motivație și tulburări de somn au fost asociate cu un nivel scăzut de serotonină, un neurotransmițător care a primit numele de “hormonul fericirii”.

Pentru a produce serotonină, corpul nostru are nevoie de suficient triptofan, un aminoacid care atunci când scade la un nivel prea mic, afectează dispoziția și starea de spirit, memoria și comportamentul. Spanacul este una din cele mai bune surse naturale de triptofan. O porție de spanac conține 690 mg de triptofan.

Persoanele care suferă de depresie, psihică sau fizică, pot bea câte 1 pahar de suc de spanac proaspăt preparat, în fiecare dimineață. Sucul de spanac se poate combina cu mere, țelină, lămâie, castravete, portocală, rădăcină de ghimbir, varză roșie, morcov sau pară.

Contraindicații

Deși este o verdeață extrem de sănătoasă și tonică, spanacul are și câteva contraindicații. Trebuie consumat cu moderație de persoanele care iau medicamente pentru subțierea sângelui (warfarină), și trebuie evitat de persoanele care au gută, artrită, reumatism, litiază oxalică, sau probleme cu rinichii și vezica biliară, deoarece spanacul conține foarte mulți oxalați și purine.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. traiasca plantele 🙂

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.