Suc de SPANAC și MORCOV – un revitalizant excelent pentru anemie, oboseală, depresie (rețetă video)

Sucul de spanac și morcov este un revitalizant excelent pentru corpul nostru, care pășește stingher și slăbit în primăvară după câteva luni de iarnă.

Atât spanacul, cât și morcovii au proprietăți energizante, remineralizante, detoxifiante, antioxidante și anticancerigene.

Suc de Spanac și Morcov

Suc de Spanac și Morcov

Suc de spanac și morcov – rețetă

Ingrediente

• 1 mână de spanac
• 1 morcov
• 250-300 ml de apă

Suc de Spanac și Morcov

Suc de Spanac și Morcov

Preparare

Spălați spanacul frunză cu frunză, apoi stoarceți-le. Puneți-le în blender și adăugați morcovul curățat și tăiat rondele. Turnați apa și mixați până la omogenizare. Strecurați apoi sucul printr-o strecurătoare fină, presând pulpa. Nu aruncați resturile, păstrați-le pentru a le folosi la chiftele, biscuiți sau alte rețete.

Suc de Spanac și Morcov

Suc de Spanac și Morcov

Sucul de spanac, combinat cu suc de morcov este o băutură energizantă pentru întărirea organismului și a sănătății. Este benefic îndeosebi persoanelor convalescente și a celor care se simt mereu slăbite.

Suc de Spanac și Morcov

Suc de Spanac și Morcov

Beneficii 

180 de grame de spanac ne oferă cantități mari de vitamina K (987% din doza zilnică recomandată) și de vitamina A (105%), mangan (85%), acid folic (66%), magneziu (39%), fier (36%), cupru (34), vitamina B2 (32%), vitamina E (25%), calciu, potasiu și vitamina C (24%), fibre (17%), vitamina B1 și fosfor (14%) și o cantitate moderată de proteine (11%) și Omega-3 (7%).

Deși nu este cea mai bună sursă de fier, așa cum s-a crezut mult timp, spanacul conține o cantitate mare de vitamina A, care joacă un rol esențial în combaterea anemiei.

Suc de Spanac și Morcov

Suc de Spanac și Morcov

Lipsa de vitamina A din alimentația zilnică poate înrăutăți anemia cauzată de lipsa de fier, conform Institutului Linus Pauling. Vitamina A facilitează transportul fierului stocat în corp în celulele roșii de sânge.

Morcovii sunt de asemenea o sursă excelentă de vitamina A. 122 de grame de morcov ne pot oferi 113% din doza zilnică recomandată de vitamina A.

Suc de Spanac și Morcov Rețetă

Suc de Spanac și Morcov Rețetă

Sucul de morcov este anticancerigen și imunostimulator. Îmbunătățește vederea și aspectul pielii, menține sănătatea ficatului și combate anemia. Sucul de spanac este anti-depresiv și un detoxifiant foarte bun pentru tubul digestiv.

Atenție la sucurile care conțin verdețuri. Acestea nu trebuie consumate în cantități mari sau pe termen lung. Folosiți în fiecare zi un alt tip de verdeață: spanac, salată, pătrunjel, varză, broccoli etc.

Dacă aveți o sensibilitate la stomac sau suferiți de o afecțiune gastrointestinală, consumați spanacul gătit, și nu crud.

Vezi și rețeta video:

Surse:
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=43
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=21

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Spanacul crud e interzis celor cu piatra la rinichi din cauza acidului oxalic care se combina cu calciul si se depune in rinichi.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.