Suc cremos de AVOCADO și SPANAC – suficient de hrănitor pentru a înlocui o masă

Pentru cei care nu au timp să-și prepare un mic-dejun în toată regula, pot apela la această rețetă simplă și de efect.

Dacă aveți un blender în casă, puteți prepara tot felul de băuturi cremoase pe bază de fructe, legume, semințe și nuci.

Smoothie de Spanac

Primăvara puteți adăuga și verdețuri de sezon – precum spanac, urzici, păpădie, leurdă, pătrunjel – pentru a obține un cocktail mult mai bogat în nutrienți.

Aceste băuturi se numesc smoothie-uri, și sunt foarte populare în lumea vegetarienilor și a adepților alimentației crude. Rețeta pe care v-o prezentăm conține ingrediente foarte hrănitoare, și poate înlocui o masă a zilei, îndeosebi cea de dimineață, datorită aportului nutritiv, vitaminizant și energizant.

Smoothie de avocado și spanac – rețetă

Ingrediente

• ¼ avocado copt bine
• 1 banană mică
• 1 mână de spanac
• 1 pahar de apă

Ingrediente opționale

• ½ castravete
• 2 lingurițe de semințe de chia (înmuiate în 6 linguri de apă)
• 2 linguri de fulgi de ovăz
• 1 linguriță de pulbere de spirulină sau orz verde

Preparare

Dacă folosiți semințe de chia, puneți-le la înmuiat în apă și lăsați-le câteva minute, până când absorb lichidul și se umflă. Aceste semințe minuscule sunt foarte bogate în nutrienți, îndeosebi în minerale.

Între timp, spălați frunzele de spanac sub un jet de apă rece, rupeți-le bucăți și puneți-le în blender. Adăugați banana ruptă bucăți, pulpa de avocado și puțină apă, cât să funcționeze blenderul. Adăugați acum și restul ingredientelor opționale, dacă folosiți.

Mixați până la omogenizare, adăugând treptat apă, până când sucul ajunge la consistența dorită. Puteți face un suc mai cremos sau mai limpede, în funcție de preferință.

___________________________________________________________________________________________________

Băutura obținută este remineralizantă și are numeroase beneficii pentru sănătate.

Spanacul este sărac în calorii, dar conține o pleiadă de vitamine, minerale și antioxidanți, care ne ajută să ne menținem sănătatea și greutatea corporală.

Este mult mai bogat în potasiu decât bananele. Conține cantități bune de magneziu, acid folic, vitamina K, vitamina A, vitaminele B2 și B6, vitaminele C și E, fier, zinc, fosfor, cupru, Omega-3, proteine și fibre.

Studiile au arătat că spanacul previne constipația și absorbția grăsimilor și a colesterolului din alimente, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, elimină toxinele, stimulează imunitatea, crește nivelul de energie, previne cancerul și degenerescența maculară.

Pe lângă vitaminele A, C și E, frunzele de spanac conțin și alți antioxidanți puternici: beta-caroten, luteină și zeaxatină, deosebit de benefici pentru sănătatea ochilor.

___________________________________________________________________________________________________

Sursă bibliografică: Well Being Secrets, 34 Science-Backed Health Benefits of Spinach: http://www.well-beingsecrets.com/spinach-health-benefits/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.