Cura cu suc de sfeclă, morcov și ridiche neagră pentru curățarea organismului de metale grele și radioactive
Legumele cu rădăcini sunt bogate în minerale și fibre care ajută la curățarea și revitalizarea organismului.
Sucurile obținute din rădăcinoase sunt deseori folosite în curele de dezintoxicare. Cele mai bune sunt sfecla roșie, morcovul și ridichea neagră.
Biologul și cercetătorul român, Eugen Giurgiu, recomandă o cură de detoxifiere cu un suc obținut din aceste trei legume.
Autorul îl consideră util în curățarea corpului de metale grele și substanțe radioactive.
Cuprins
Beneficiile consumului de sfeclă roșie
Sfecla roșie este un aliment excelent pentru curățarea sângelui, dizolvarea plăcilor de aterom de pe vasele de sânge și depuneri de colesterol.
Ajută de asemenea în constipație, digestie dificilă, demineralizare, alcoolism, eczeme, îmbătrânire, gripă, hipertensiune arterială, imunitate scăzută, cancere.
Sucul de sfeclă poate fi consumat în doze de 100-200 ml pe zi, în asociere cu suc de morcov, măr sau diluat cu apă.
Administrat în cursul dimineții, pe nemâncate, sucul de sfeclă ajută la primenirea sângelui, dar și la îmbogățirea acestuia.
Sfecla crește nivelul de globule roșii din sânge și de hemoglobină, fiind un remediu eficace împotriva anemiei, mai ales la femei.
La nivel intern, sfecla are efect alcalinizant și anticancerigen. Este diuretică și depurativă, laxativă, colagogă, hipotensivă, nutritivă, energizantă și antibiotică.
Cum se face sucul de sfeclă, morcov și ridiche neagră
Rețeta este foarte simplă. Legumele se folosesc în cantități egale. Dacă vreți să obțineți o cantitate mai mare de suc pe care să o sterilizați în cuptor, extrageți mai mult suc.
Rădăcinoasele se curăță de coajă, se spală și se dau prin storcătorul electric.
Sucul rezultat se toartă în sticle (preferabil de culoare închisă) și se închid ermetic. Se dau în cuptorul slab încălzit și se lasă să stea trei ore.
Cum se administrează
Acest suc se bea zilnic, în doze mici. Se ia câte 1 lingură de suc, de 3 ori pe zi. Administrarea se face între mese.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile despre sfeclă și beneficiile ei pentru sănătate:
Cura cu sfeclă pentru reglarea digestiei și tensiunii arteriale – dr. Eugen Giurgiu
Sfecla, un aliment cu beneficii uriașe: antioxidante, antitumorale, anticancerigene, hepatoprotectoare
Sfecla previne infiltrarea grasă a ficatului și ajută ficatul să distrugă grăsimea depozitată – cum se face cura
Sucul de sfeclă roșie – un medicament tonic pentru organism în sezonul rece
Sursă articol: Eugen Giurgiu, Curățarea organismului de metale grele și radioactive, 17 Cele mai folosite plante pentru vindecare, Editura Meteor Press, 2019 pp. 231-240