Nucile și migdalele cresc secreția unui compus care inhibă apetitul și poftele alimentare

Efortul de a slăbi poate fi redus prin adoptarea unor stratageme simple. De pildă, putem include în dietă anumite alimente care au un grad ridicat de sațietate.

Este important ca într-o cură de slăbire să nu ajungeți la o senzație de foame acută deoarece veți face, cel mai probabil, alegeri alimentare greșite.

Mancati nuci sau migdale inainte de masa

Mancati nuci sau migdale inainte de masa

Nutriționistul Andu Preda spune că nu există alimente care îngrașă sau alimente care slăbesc. Se poate slăbi cu orice dietă dacă reușim să creăm un deficit caloric adecvat.

Puterea de sațietate a alimentelor contează

Și totuși, unele alimente sunt mai sățioase decât altele, iar asta contează într-o cură de slăbire.

Cu cât puterea de sațietate al unui aliment este mai mare, cu atât este mai potrivit pentru regimul unei persoane care vrea să slăbească și să reducă apetitul.

Farmacistul naturopat Adrian Ienin spune că mulți pacienți se plâng de faptul că fac alegeri alimentare proaste atunci când senzația de foame crește foarte mult.

Nuciferele inhibă foamea

O categorie de alimente care cresc sațietatea și o mențin pe o durată mai mare de timp este categoria oleaginoaselor sau nuciferelor.

Nucile și migdalele sunt pe primele locuri în topul alimentelor care diminuează pofta de mâncare. Acestea conțin grăsimi bune, proteine și calorii care dau sațietate și energie.

Adrian Ienin recomandă consumul a 4 nuci sau a 10 migdale cu 20 de minute înainte de masă.

Aceste fructe măresc secreția de colecistokinină. Acest hormon peptidic stimulează producția de enzime biliare și pancreatice care susțin digestia grăsimilor și proteinelor.

Colecistokinina este totodată un eficient agent de inhibare a foamei. Acest hormon trimite semnale către creier cum că suntem plini și sătui, ajutând astfel la reglarea senzației de sațietate.

Când mâncăm nuci sau migdale cu puțin timp înainte de a ne așeza la masă, senzația de foame va fi mult redusă.

Nu depășiți cantitatea recomandată, deoarece nucile și migdalele sunt bogate în calorii. Dacă veți face exces, ele vor avea un efect contrar. În loc să vă ajute să slăbiți, vă vor face să luați în greutate.

Nucile și migdalele pot fi incluse într-o dietă de slăbit în doze mici pentru a preveni accesele dese de foame. Aceste alimente ne mențin sătui mai mult timp și reduc pofta pentru gustări nesănătoase.

Alte trucuri pentru reducerea senzației de foame

Un alt sfat pe care îl poți urma pentru a reduce foamea între mesele principale este să consumi o salată de crudități ca fel principal. Fibrele pe care legumele și verdețurile proaspete le conțin te vor face să te simți sătul în scurt timp și nu vei mai putea mânca mult la felul doi.

Salatele sunt excelente pentru slăbit deoarece țin de saț și au calorii puține. În plus, reduc numărul de calorii consumate la masă.

Este de asemenea important să evitați dulciurile și făinoasele la începutul mesei. Nu începeți masa cu desertul, deoarece acesta va crește glicemia și implicit insulina. Acest hormon stimulează stocare agrăsimii în corp.

Dulciurile nu fac decât să îți mențină apetitul crescut pe tot parcursul zilei, făcându-se să vrei și mai multă mâncare. Produsele cu zahăr și făină măresc foarte mult senzația de foame și scad energia.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Puneți câteva semințe de chia în iaurtul de dimineață – cresc sațietatea, reduc apetitul pentru dulciuri și vă ajută să slăbiți
Brioșe de post cu fulgi de ovăz – consumate dimineața, mențin sațietatea
Ovăzul consumat la micul-dejun menține sațietatea, scade colesterolul, previne obezitatea abdominală
Cum să îți calculezi necesarul zilnic de calorii și cât trebuie să scazi din ele ca să slăbești – nutriționistul Andu Preda

Sursă articol: Adrian Ienin, Minuneanaturii.ro: https://www.instagram.com/p/Cy2Qt8-JZj9/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.