BRIOȘE de post cu FULGI de OVĂZ – consumate dimineața, mențin sațietatea
Aceste brioșe se fac în 25 de minute. Datorită fulgilor de ovăz, care conțin multe fibre alimente, sunt foarte sățioase și hrănitoare. Se pot consuma la micul-dejun, cu un pahar de suc de fructe, când nu aveți timp să pregătiți ceva mai sofisticat, sau se pot lua la pachet.
Studiile au arătat că cei care consumă ovăz dimineața se simt sătui mai mult timp și mănâncă mai puțin la prânz. Ovăzul dă sațietate și energie, și ajută la pierderea în greutate. Mai multe detalii în acest sens puteți citi în acest articol.
Brioșe de post cu fulgi de ovăz – rețetă
Ingrediente
• 400 g de fulgi de ovăz
• 600 g de banane
• 1 linguriță de sare
• 5 linguri de miere
• 560 ml de apă
• 45 g de ulei
• 2 lingurițe de extract de vanilie
Ingrediente opționale
• scorțișoară
• fulgi de cocos
• miez de nucă mărunțit
• semințe de in măcinate
• fulgi de germeni de grâu
• stafide, alte fructe uscate
• bucăți de ciocolată neagră, de post
Preparare
Aprindeți cuptorul la 193 de grade Celsius. Până se încinge, pregătiți tava cu găuri pentru brioșe sau hârtiuțele/formele.
Amestecați ingredientele lichide/umede într-un bol: apa, uleiul, mierea de albine, esența de vanilie și bananele pasate. Cântăriți-le după ce le-ați curățat de coajă.
Bananele trebuie să fie foarte bine coapte, aproape negre. Astfel, brioșele vor ieși mai dulci și mai aromate.
Adăugați fulgii de ovăz și sarea și amestecați până la omogenizare. Dacă vreți să mai adăugați vreun ingredient din lista de opționale, acum e momentul.
Umpleți găurile/hârtiuțele de brioșe cu blatul obținut, pe trei sferturi. Dacă folosiți o tavă cu găuri, ungeți-le cu puțin ulei.
Coaceți brioșele circa 21 de minute. Se pot consuma imediat. Sunt la fel de bune și după ce s-au răcit, sau chiar mai aromate. Se desprind mai ușor din forme după o zi de stat la rece.