Dr. William Li – Combinația acestor 2 diete ajută la prelungirea vieții

Longevitatea este un subiect de interes pentru oamenii de știință și pentru populația largă deopotrivă.

Dr. William Li este unul dintre „medicii longevității” care se ocupă cu studierea acestui domeniu. Alimentația pare să joace un rol destul de important în prelungirea vieții.

Dr. William Li - Combinatia acestor 2 diete ajuta la prelungirea vietii

Dr. William Li – Combinatia acestor 2 diete ajuta la prelungirea vietii

Dr. Li este medic, om de știință, autor de cărți și dezvoltator a câteva zeci de tratamente medicale.

După 20 de ani de studiu și cercetări, a descoperit câteva alimente care ajută la combaterea bolilor și creșterea speranței de viață. Aceste alimente sunt de altfel componente importante ale dietei pe care medicul însuși o urmează.

Dieta care susține longevitatea

Regimul alimentar al doctorului Li combină practic două diete care sunt foarte populare în lume. Este vorba despre dieta mediteraneană și dieta asiatică.

Zona Mediteraneană și regiunile asiatice sunt renumite pentru numărul mare de centenari, dar și pentru ratele mici de boală.

6 alimente din dieta mediter-asiatică care cresc imunitatea și susțin starea generală de sănătate.

FRUCTE

Pe primul loc în topul alimentelor care ajută la îmbunătățirea considerabilă a sănătății se află fructele. Acestea abundă în vitamine, fibre și antioxidanți.

Cele mai sănătoase alegeri sunt merele, perele, grepfrutul și avocado.

Un măr pe zi este realmente o prescripție bună pentru a ține boala departe. Însă 3 mere pe zi sunt și mai benefice, în sensul că ajută la scăderea grăsimii de pe burtă, spune dr. Li.

Merele sunt savuroase, versatile, ușor de găsit în orice sezon. Putem mușca din ele crude, le putem tăia felii, le putem adăuga în salate sau în diverse deserturi.

Perele sunt de asemenea importante pentru consumul zilnic deoarece conțin multe fibre. O pară medie ne oferă 6 g de fibre, care susțin sănătatea intestinului.

Grepfrutul este bogat în flavonoizi și vitamina C. Acești antioxidanți susțin imunitatea, protejează ADN-ul, combat cancerul și au efect antiinflamator.

Avocado este o sursă fabuloasă de grăsimi bune. Fructul conține o cantitate surprinzător de mare de acizi grași mononesaturați. Aceștia au fost asociați cu scăderea nivelului de colesterol rău din sânge și implicit cu prevenirea bolilor cardiace.

LEGUME

Din categoria celor mai bune legum pentru longevitate, dr. Li a selectat două exemple. Este vorba despre broccoli și morcovi.

Broccoli conține sulforafan, un compus valoros cu rol antiinflamator, detoxifiant, antioxidant, anticancerigen.

Sulforafanul acționează ca un protector celular. Susține sănătatea intestinală și metabolismul. În plus, potențează răspunsul imunitar.

Morcovii sunt legume banale, care se găsesc peste tot și totuși au numeroase beneficii. Din păcate, puțini sunt aceia care includ morcovii cruzi în dieta lor.

Conțin fibre benefice pentru intestin, antioxidanți și vitamine cu rol protector.

CIUPERCI

Pe cât de sănătoase sunt ciupercile, pe atât de puțin prețuite. Ar trebui să le includem mai des în dietă, indiferent de tipul lor.

Acestea conțin o fibră specială care se numește „beta-D-glucan”, care stimulează apărarea și creșterea de noi vase sangvine pentru vindecarea rănilor.

Previn totodată creșterea vaselor de sânge dăunătoare, care alimentează tumorile și cancerul.

LEGUMINOASE

Toate leguminoasele sunt sănătoase. Dr. Li a ales pentru această listă fasolea albă, lintea și soia.

Fasolea albă conține fibre și compuși care reduc colesterolul sangvin și factorii de risc cardiovascular. Este o sursă bogată de fier, zinc, magneziu și acid folic.

Lintea este deseori consumată în cadrul dietei mediteraneene. 100 de grame de linte uscată au circa 18 g de fibre, care echivalează cu peste 50% din doza zilnică recomandată.

Soia reduce riscul de boli cardiovasculare și diabet cu circa 20 de procente. Produsele fermentate din soia sunt cele mai sănătoase. La noi în țară doar firma INEDIT garantează că soia din produsele lor nu a fost modificată genetică.

BĂUTURI

Ceaiul verde este una din cele mai sănătoase băuturi din lume. Dr. Michael Greger descoperise că ceaiul de rodie ocupă primul loc, depășind ca și capacitate antioxidantă ceaiul verde și ceaiul matcha.

Dr. Li citează studiile care au arătat că matcha combate efectele metabolice negative ale unei diete bogate în grăsimi. Ceaiul verde și ceaiul Oolong sunt alte variante la fel de bune pentru susținerea metabolismului.

Uleiul de măsline extra-virgin abundă în polifenoli și alți compuși antioxidanți care activează mecanismele de apărare ale corpului. Asigurați-vă că uleiul pe care îl cumpărați este autentic și nu contrafăcut. Cumpărați-l dintr-o sursă sigură, de încredere.

Oțetul de mere este o altă băutură pe care dr. Li o recomandă pentru longevitate. Acidul acetic pe care îl conține are efecte benefice asupra sănătății metabolice. Ajută la creșterea sensibilității la insulină, reducerea zahărului din sânge și scăderea grăsimii corporale.

PRODUSE MARINE

Peștele și fructele de mare sunt obligatorii într-o dietă pro-longevitate. Somonul este una din cele mai mari surse de Omega-3. Acești acizi grași esențiali ajung în celulele grase și creează proteine care sunt eliberate împotriva inflamației cauzate de grăsimea excesivă.

Icrele sunt de asemenea valoroase. Aceste „ouă” de pește sunt la rândul lor bogate în Omega-3.

Sardinele ajută la scăderea colesterolului din sânge și îmbunătățesc metabolismul. Sunt una din rarele surse alimentare de vitamina D.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Dr. William Li: Poți să ai cancer în corp și să nu te îmbolnăvești – alimente care taie aprovizionarea celulelor canceroase cu sânge și nutrienți
Ceaiul verde pune metabolismul în mișcare la orice vârstă și declanșează arderea grăsimii corporale
10 alimente care înfometează celulele canceroase și opresc cancerul înainte să devină mortal

Sursă articol: Dr. William Li, Longevity doctor shares the n. 1 diet he follows to beat diseases and live longer, CNBC: https://www.cnbc.com/2023/06/10/mediterasian-diet-is-the-no-1-way-to-beat-diseases-and-live-longer-says-doctor-and-food-scientist.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.