Păscuțe fără zahăr și făină de grâu – rețetă pentru diabet, keto, intoleranță la gluten

Vă propun o rețetă de pască fără zahăr și făină de grâu. Rețeta este potrivită pentru dieta keto, dieta diabeticilor și a celor care au boala celiacă sau intoleranță la gluten.

Eu am făcut o compoziție pe care am copt-o în forme de brioșe, pentru a obține mini-păscuțe. Sunt mai  ușor de oferit și împărțit. De pildă, dacă ai o pomenire la Biserică, este o variantă mai practică.

Pascute fara zahar si faina

Pascute fara zahar si faina

Însă voi puteți face o singură pască, mare, într-o formă rotundă. La finalul articolului vă las câteva sugestii de înlocuire a ingredientelor folosite, în caz că nu le aveți pe toate în casă.

Rețete similare 

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pască fără zahăr și făină, pe care le puteți încerca:

Pască fără zahăr, făină și ulei! O rețetă dietetică pe care să o încerci anul acesta
Pască fără aluat cu ricotta și lămâie – fără zahăr și făină (bună și în diabet)
Pască keto fără aluat, bună pentru diabetici – rețeta unui expert în nutriție

Pasca fara zahar si faina

Pasca fara zahar si faina

Pasca fara zahar

Pasca fara zahar

Pascute fara zahar, faina

Pascute fara zahar, faina

Pascute fara zahar, faina

Pascute fara zahar, faina

Pascute fara zahar, faina - reteta

Pascute fara zahar, faina – reteta

Pascute keto

Pascute keto

Pascute keto fara zahar

Pascute keto fara zahar

Pascute keto fara zahar, faina - reteta

Pascute keto fara zahar, faina – reteta

Pascute keto si diabet

Pascute keto si diabet

Pasca diabet

Pasca diabet

Pasca keto

Pasca keto

Pasca pentru diabet

Pasca pentru diabet

Pascute keto si diabet

Păscuțe fără zahăr și făină de grâu - rețetă

Categorie Dessert

Ingrediente
  

  • 630 g de brânză de vaci
  • 150 g de smântână
  • 55 g de unt
  • 4 ouă
  • 5 linguri de făină de cocos
  • 5 linguri de făină de migdale
  • 40 de picături de stevia
  • 4 linguri de eritritol sau xilitol
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 1/2 plicuri de praf de copt

Mod preparare rețetă
 

  • Topiți untul și puneți-l într-un bol încăpător. Adăugați gălbenușurile (separat de albușuri), brânza de vaci și smântâna, îndulcitorul și esența. Introduceți blenderul manual și pasați bine ingredientele până rezultă o cremă fină.
  • Incorporați făina și praful de copt.
  • Într-un bol separat, bateți albușurile cu un praf de sare până se fac spumă tare.
  • Luați câte o lingură din spuma de albușuri și incorporați-o în crema de brânză de mai sus. Amestecați ușor cu o lingură, folosind mișcări de jos în sus, pentru a păstra compoziția aerată.
  • La final, incorporați stafidele și amestecați ușor. Gustați dacă este suficient de dulce. Dacă nu, mai puneți îndulcitor.
  • Transferați compoziția în formele dorite. Eu am folosit o tavă de brioșe cu 6 orificii mai mari, pentru a obține niște păscuțe mai generoase. Am uns orificiile cu unt și nu am mai pus hârtie. Restul compoziției am pus-o într-o formă de brioșe din silicon, tot cu 6 orificii, dar ovale. Le-am umplut până sus, deoarece se vor lăsa după ce cresc în cuptor.
  • Decorați păscuțele cu stafide, chipsuri de ciocolată, semințe sau cu ce vreți voi. Eu am folosit curmale uscate, pe care le-am tăiat șuvițe subțiri pentru a forma o cruce pe mijloc. Pe unele am pus bucăți de ciocolată, pe altele semințe.
  • Introduceți brioșele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Lăsați-le circa 20 de minute, sau până când se rumenesc deasupra.
  • Așteptați să se răcească și apoi le puteți scoate din forme. Nu trageți de ele cât sunt calde, deoarece se pot sfărâma.

Notă

Sugestii și alternative

Puteți folosi doar un singur de tip de făină pentru această pască: fie făină de cocos, fie doar făină de migdale. Dacă folosiți doar făină de cocos, puneți 7 linguri în total. Dacă folosiți făină de migdale, va trebui să utilizați în jur de 10 linguri.
Untul nu este obligatoriu în această rețetă, îl puteți omite. Nu trebuie înlocuit cu ulei sau altă sursă de grăsime.
Și smântâna este opțională, eu am folosit pentru că am avut în casă. pasca poate fi făcută doar din brânză de vaci. Ideal ar fi ca brânza să fie cremoasă, dar fără zer. Dacă este prea uscată, va trebui să adăugați puțină smântână sau iaurt.
La capitolul îndulcitori, puteți opta doar pentru un singur tip de îndulcitor. Eu am combinat stevia cu eritritol și xilitol, deoarece le aveam pe toate și de obicei obțin un gust mai bun când le amestec.
Dar puteți folosi doar stevia sau doar eritritol / xilitol. Acești îndulcitori se pun după gust (la stevia nu trebuie să exagerați, deoarece amărăște). Gustați întotdeauna compoziția finală pentru a vedea dacă este suficient de dulce. 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.